spacer.png, 0 kB
Βασίλης Μηλίτσης: Οι τρέχουσες εξελίξεις. Εκτύπωση E-mail

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη;

Χώρια από τον οικονομικό φιλελευθερισμό που επικρατεί στην Ευρώπη και σκοπό έχει να υποτάξει τους λαούς στην εκμετάλλευση του καπιταλισμού, καταργώντας το κράτος πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας, βρισκόμαστε στη θλιβερή κατάσταση να κυβερνούν την Ευρώπη άτομα αμφιβόλου ικανότητας, κύρους και ηθικής. Για να δούμε ποιοι είναι αυτοί στους οποίους είμαστε αναγκασμένοι να εμπιστευθούμε τις τύχες μας: είναι άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς και έμπλεοι αδυναμιών, παθών και συμπλεγμάτων...

Οι ισχυροί του καπιταλισμού βρήκαν τις πιο κατάλληλες μαριονέτες για να κινούν τα νήματά τους παρασκηνιακά. Καταλαβαίνουν άραγε τα οργανέτα τους πως με τις παράλογες απαιτήσεις τους εξαθλιώνουν έναν λαό για να μπορέσουν να αφεντικά τους να ορμήσουν στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και να τις αρπάξουν αντί πινακίου φακής; Τι μπορούν άραγε να μαζέψουν με το ψαλίδισμα των συντάξεων από τα γεροντάκια που με τη γλίσχρα σύνταξή τους τα περισσότερα συντηρούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους; Τι θα μπορούσε να αποδώσει ο υψηλός ΦΠΑ, εκτός του ό,τι θα πέσει η ήδη περιορισμένη κατανάλωση και θα καταστήσει τον τουρισμό μας μη ανταγωνιστικό, όταν ο τουρίστας θα προτιμήσει τη γειτονική Τουρκία που είναι φθηνότερη; Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, έχουμε και τους εσωτερικούς Εφιάλτες και Πήλιους Γούσιους, οι οποίοι υιοθετώντας το «βάστα Ρόμελ» των μαυραγοριτών της Κατοχής, γαυγίζουν τώρα «Βάστα ΔΝΤ». Εν κατακλείδι, αυτοί που θεωρούνται «εταίροι» μας και «αλληλέγγυοι» δεν μπορεί να είναι παρά οι ολετήρες του λαού μας. Αυτή είναι η σημερινή η Ευρώπη στην οποία θέλει ν? ανήκει η χώρα μας; Όχι, η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη.

Το χαμένο παιχνίδι της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έπαιξε το τελευταίο της χαρτί. Ό, τι και να κάνει τώρα, φοβάμαι πως το παιχνίδι το έχασε. Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος ήταν μια σπασμωδική κίνηση και με προχειρότητα. Πρώτον το ίδιο το περιεχόμενο με τη μαύρη προπαγάνδα των καναλιών και της αντιπολίτευσης παρεξηγήθηκε. Οι υπέρ του "ναι" έχουν την εντύπωση ότι ένα "όχι" σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ στην πραγματικότητα η έννοια του "όχι" σημαίνει άρνηση στα μέτρα των θεσμών αλλά εντός ευρωζώνης. Δεύτερον το δημοψήφισμα, αν δεν κάνω λάθος, είναι άνευ περιεχομένου διότι η πρόταση των δανειστών δεν ισχύει πλέον. Τρίτον, από όσα κατάλαβα διαβάζοντας ανάμεσα στις αράδες, οι δανειστές θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση δίνοντας έτσι ένα μάθημα στα άλλα κράτη-μέλη ότι μια αριστερή κυβέρνηση είναι κάρφος στα πλαίσια της ΕΕ και συνεπώς πρέπει να εκβάλλεται. Για όλα τα ανωτέρω η κυβέρνηση έπρεπε πριν από πολύν καιρό να προετοιμάσει το λαό για μια κατάσταση όπως η παρούσα για να μην τρέχει πανικόβλητος μπροστά σε κλειστές τράπεζες και η κυβέρνηση να εκλιπαρεί για νέες διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς λύκους.


 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr