spacer.png, 0 kB
Βιβλιοκριτική: ΄΄ ΣΤΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ - ΕΤΟΥΤΑ ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΄΄ Εκτύπωση E-mail

Βιβλιοκριτική

Δρα Αναστασίου Στ. Ντάνου, Καθηγητή Δικαίου και Ανθρωπιστικών Επιστημών – Συγγραφέα στο βιβλίο –πόνημα του Κων/νου Ηλία Κάτσιανου

΄΄ ΣΤΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ - ΕΤΟΥΤΑ ΚΑΙ Τ’ ΑΛΛΑ ΄΄

Φίλτατε Κώστα,

Το βιβλίο - πόνημά σου ΄΄ΣΤΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ - ΕΤΟΥΤΑ ΚΑΙ Τ’ ΑΛΛΑ΄΄ αναδύει ένα πρωτόγνωρο άρωμα νοσταλγίας, αγάπης, ευαισθησίας και τρυφερότητας. Ωε σύγχρονος Οδυσσέας, στην πολύπαθη και πολυκύμαντη πορεία της ζωής σου, για την αναζήτηση της προσωπικής σου Ιθάκης, σμιλεύεις την καθημερινότητά σου με υπέρμετρη ανθρωπιά, που εύστοχα αποτυπώνεται στο βιβλίο – πόνημα αυτό.

Το βιβλίο - πόνημά σου μας ταξιδεύει στα χρόνια της αθωότητας, όπου πρωτοστατούσε η κοινωνία των προσώπων, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Πόσο αλλιώτικα φαντάζουν τα χρόνια αυτά, σε σχέση με τους σύγχρονους καιρούς, που χαρακτηρίζονται από τη θεραπεία του προσωπικού συμφέροντος, την ιδιοτέλεια και την εγωκεντρική διάθεση…

Περαιτέρω, στο εν λόγω βιβλίο – πόνημα αποτυπώνεις την υπέρμετρη αγάπη σου για τα δικά σου πρόσωπα, τους γονείς σου, τα αδέλφια σου, τους συγγενείς σου και πάνω απ’ όλα για τις τρυφερές σου αναμνήσεις, από το Μεσενικόλα, που κουβαλάς στις προσωπικές σου αποσκευές και οι οποίες έχουν ιδιαίτερο βάρος, για την ευαίσθητη προσωπικότητά σου.

Ακολούθως, οι φωτογραφίες που διανθίζουν κατάλληλα τις σελίδες του βιβλίου – πονήματός σου, προσδίδουν πνοή ζωής και αποτελούν τιμή ξεχωριστή για τα πρόσωπα τα οποία απεικονίζονται σ’ αυτές.

Όμως, θα ήταν παράλειψη αν δεν έκανα μια σύντομη αναφορά στην ιδιαίτερη βιοψυχική σου ιδιοσυγκρασία, που οξυγονώνει κάθε σελίδα του βιβλίου – πονήματός σου και προσδίδει ικμάδα – δροσοσταλιά στην ΄΄άνυδρη΄΄ και αλλοτριωμένη κοινωνία μας.

Κώστα μου, ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση – παρέμβασή μου, θα ήθελα εγκάρδια να σε συγχαρώ για την αρχοντιά της ψυχής σου, την οποία κατέθεσες μέσα στο βιβλίο – πόνημά σου, αλλά και  για το ξεχωριστό ήθος, την αταλάντευτη αγάπη και την απλοχεριά της ψυχή σου, που διέπουν τη βιωτή σου.

Με τιμή ξεχωριστή και αγάπη,

 

Δρ. Αναστάσιος Σταμ. Ντάνος

Καθηγητής Δικαίου και Ανθρωπιστικών Επιστημών - Συγγραφέας

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr