spacer.png, 0 kB
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Εκτύπωση E-mail

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

(Τιμήθηκε ο συγχωριανός μας Χρήστος Μηλίτσης).

Τη Κυριακή στις 24 Ιανουρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας παρουσία πολλών ατόμων στην αίθουσα του Ξενία Βόλου, από τη Λέσχη Καρδιτσιωτών Βόλου σε συνεργασία με την Ένωση Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας και το Δήμο Ιτάμου Αγράφων Καρδίτσας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι των Συλλογών της Μαγνησίας, που κατάγονται από την Καρδίτσα.


 

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν εδέσματα και διανεμήθηκαν διαφημιστικά έντυπα και Cd προβολής του Νομού Καρδίτσας. Μετά τη κοπή της Βασιλόπιτας, μίλησε ο πρόεδρος της Λέσχης Καρδιτσιωτών Μαγνησίας κ. Σωτήρης Γκανάτσιος που αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας, που αναφέρθηκε στη σύσφιγξη των σχέσεων των φορέων της Καρδίτσας με τους αποδήμους Καρδιτσιώτες που κατοικούν στη Μαγνησία, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Γκανάτσιο είναι 30.000 περίπου. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τους διοργανωτές άνθρωποι των γραμμάτων (συγγραφείς), που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Μαγνησία και κατάγονται από το Νομό Καρδίτσας.

Μεταξύ αυτών τιμήθηκε και ο συγχωριανός σας συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Μ. Μηλίτσης, στον οποίον απονεμήθηκε Δημόσιος έπαινος για το συγγραφικό του έργο, με το οποίο όπως αναφέρεται προβάλλει το τόπο μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο τέλος ακολούθησε τρικούβερτο Καρδιτσιώτικο γλέντι με τη συμμετοχή και των καλεσμένων.

Δημήτριος Αντωνίου

Καθηγητής Αγγλικών

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr