spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Τάσος Βελημέζης. Εκτύπωση E-mail
Μια ακόμα μεγάλη απώλεια μετρά ο Μεσενικόλας. Ο αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας Τάσος Βελημέζης έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2019 και η κηδεία του έγινε την Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Β' νεκροταφείο Αθηνών στην Ριζούπολη. Ο Τάσος Βελημέζης υπήρξε σεμνός αλλά εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας πραγματικό κόσμημα για τον Μεσενικόλα. Γεννήθηκε το έτος 1938. Ήταν γιος του Θωμά και της Όλγας και έζησε τα παιδικά του χρόνια σε κείνη την δύσκολη εποχή με τους πολέμους και τις καταστροφές. Ο πατέρας του Θωμάς Βελημέζης υπήρξε ίσως ο πλέον πρωτοποριακός αμπελουργός του χωριού μας στην εποχή του. Ο Τάσος αγαπούσε τα γράμματα και έτσι ήταν ένα από τα λίγα παιδιά του χωριού που συνέχισε στο γυμνάσιο της Καρδίτσας. Μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις, εισήχθη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή, ενώ έκανε στη συνέχεια και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, από όπου επέστρεψε το 1979 για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ιπποκράτειο, ενώ εξελέγη και αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή. Ανθρωπιστής διαποτισμένος με ιδέες για την πρόοδο της κοινωνίας, εργάστηκε ακούραστα για να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους, και ήταν πάντα συμπαραστάτης σε κάθε χωριανό που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Δυστυχώς στα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε και ο ίδιος σοβαρά προβλήματα υγείας που τα αντιπάλεψε με απαράμιλλο θάρρος και υπομονή. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση στο χωριό μας. Τον ΓΙΑΤΡΟ μας, τον ΦΙΛΟ μας, τον ΑΝΘΡΩΠΟ δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε εύκολα γιατί οι σπουδαίοι άνθρωποι ζουν για πάντα μέσα από τις παρακαταθήκες που άφησαν πίσω τους. Εκφράζουμε τα βαθύτατα και θερμά μας συλλυπητήρια στις αδερφές του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.
 
Μασκαρέματα του καιρού. Εκτύπωση E-mail
Εν όψει αποκριάς ο καιρός άρχισε της τρέλες του. Κατ' αρχήν έγινε καλοκαιρινός χαρίζοντας ωραίες ηλιόλουστες μέρες για τα κλαδέματα των αμπελιών. Ο καλός καιρός έφερε και πολύ κόσμο στο χωριό για το εορταστικό τριήμερο. Το γλέντι που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού στην πλατεία την Καθαρή Δευτέρα έγινε σε συνθήκες που θύμιζαν Ιούλιο. Η νόστιμη φασολάδα μοιράστηκε στους εκατοντάδες Μεσενικολίτες και επισκέπτες, που χόρευαν με κέφι αλλά έψαχναν και έναν ίσκιο για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο. Ο καιρός όμως άρχισε τα παιχνίδια του και την επόμενη ακριβώς μέρα άλλαξε εντελώς πρόσωπο και το γύρισε στη πυκνή χιονόπτωση ρίχνοντας πάνω από δέκα πόντους χιόνι. Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε από το βράδυ της Τρίτης και το χωριό ξημέρωσε ντυμένο στα λευκά και με τις ξυλόσομπες να καίνε στο φουλ για την αντιμετώπιση της κατάστασης που απλά επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την φράση: "Μάρτης-Γδάρτης".
 
Βασίλης Ζούκας. Εκτύπωση E-mail
Μια ολόκληρη εποχή φαίνεται να τελειώνει στον Μεσενικόλα. Και τρίτος ιστορικός μπακάλης μας, ο Βασίλης Ζούκας έφυγε απ' τη ζωή αφήνοντας πίσω πολλές γλυκές αναμνήσεις. Βέβαια το ιστορικό μπακάλικο συνεχίζει την ιστορία του αφού ο αδελφός του ο Θωμάς επιμένει να αντιστέκεται ηρωικά στη φθορά του χρόνου και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους χωριανούς μας. Οι Μεσενικολίτες δεν θα ξεχάσουν τον ευγενικό χαρακτήρα του Βασίλη και το παντοτινό του χαμόγελο. Στη σύζυγό του και στα δύο του παιδιά εκφράζουμε την συμπάθειά μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
 
Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι. Εκτύπωση E-mail
Από το πρωί του Σαββάτου 23 του Φλεβάρη το χωριό ξύπνησε κάτασπρο. Το χιόνι συνέχιζε να πέφτει μέρα νύχτα και η Κυριακή στολίστηκε με περισσότερο από μισό μέτρο. Όμορφες εικόνες αλλά και πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις. Χειμώνας είναι αλλά θα περάσει (όπου να 'ναι).
 
Αλκυονίδες τον Φεβρουάριο. Εκτύπωση E-mail
Καθυστερημένες ήρθαν φέτος οι Αλκυονίδες εκεί στα μέσα του Φλεβάρη. Με την ευκαιρία άρχισαν και οι χωριανοί τα πρώτα κλαδέματα στα αμπέλια. Ο χειμώνας όμως δεν τελείωσε και τουλάχιστον μια σύντομη κακοκαιρία φαίνεται πως είναι εν όψει. Θα είναι όμως και η τελευταία του φετινού χειμώνα;
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr