spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Τα λεμόνια έκαναν ... φτερά! Εκτύπωση E-mail
Όλη η γειτονιά στο πόδι τον χειμώνα για να μην παγώσει η λεμονιά του Βασίλη και της Αναστασίας. Να προστατευθεί και να ποτιστεί ώσπου να γυρίσουν στο χωριό τα αφεντικά της. Κι αυτή να τους περιμένει γελαστή και φορτωμένη με πολλές δεκάδες όμορφα κατακίτρινα λεμόνια. Και την έβγαλαν στη βεράντα να καμαρώνει δείχνοντας τα κάλλη της στους περαστικούς. Κι ο Βασίλης να τρέχει στον Μίμη για ν'αγοράζει λεμόνια για να μην της κόψει τίποτα από την περηφάνια της. Αλλά φευ ένα Απριλιάτικο ζεστό μεσημέρι, την ώρα της καθιερωμένης ξάπλας, όλα τα λεμόνια εξαφανίστηκαν. Οι αθεόφοβοι ένα δεν άφησαν είπε ο Βασίλης. Κι απόμεινε η λεμονίτσα μόνο με τα φύλλα της. Αλλά πού θα πάει, θ'ανθίσει και πάλι...
 
Προσφορά. Εκτύπωση E-mail
Τέσσερα ανοξείδωτα καζάνια προσέφερε στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας ο κ. Κωνσταντίνος Η. Κάτσιανος. Έτσι λύνεται το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τώρα σε κάθε εκδήλωση, να ψάχνει δηλαδή ο σύλλογος να δανειστεί τα τόσο απαραίτητα για τις εκδηλώσεις του χρειαζούμενα καζάνια. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ. Κάτσιανο για την προσφορά του.
 
Ενημέρωση για την εποχική γρίπη. Εκτύπωση E-mail
Την Τετάρτη 30/03/2016, η αγροτική ιατρός κ. Ανατολή Αναστασιάδη έκανε στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας, με την παρουσία και των γονέων,  ενημέρωση για την εποχική γρίπη. Ο δάσκαλος τα παιδιά και οι γονείς την ευχαριστούν θερμά.


Οδηγίες για τα Παιδιά με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της εποχικής γρίπης:
 1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα.

 2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

  • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από τους Γονείς και Κηδεμόνες των Παιδιών.

 
25η Μάρτη. Εκτύπωση E-mail
Τα έξι παιδάκια του δημοτικού μας σχολείου μαζί με τον ακούραστο δάσκαλό τους κ. Θωμά Ξάφη κράτησαν και φέτος όρθιο το χωριό στην εθνική μας γιορτή.
Παρέστησαν στη δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνων, παρέλασαν κάτω από τα χειροκροτήματα των λιγοστών χωριανών και τέλος παρουσίασαν μια όμορφη γιορτούλα με τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά σκετς.
Στεφάνι εκτός από τους μαθητές κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Τάσος Καλλιάς καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μπουραζάς.
Στην γιορτή που έγινε στην καφετέρια προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους και το καθιερωμένο γλυκό.
Και το μεσημέρι πια της 25ης Μάρτη το χωριό μας υποδέχθηκε και μια ξαφνική χιονόπτωση έτσι απλά για να γίνει το κλίμα ακόμα πιο γιορτινό και χαρούμενο.
Χρόνια πολλά σε όλους.
 
Βροχερή Αποκριά. Εκτύπωση E-mail
Με κρύο και βροχερό καιρό πέρασαν οι μέρες της Αποκριάς στο χωριό μας. Παρόλα αυτά το κέφι δεν έλειψε. Μάλιστα δίχως προηγούμενο ήταν το μασκέ γλέντι το βράδυ του Σαββάτου στην καφετέρια του χωριού. Οι μεταμφιέσεις ήταν τολμηρότατες και άφησαν εποχή. Τέτοιο πράγμα δεν ματάγινε.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 82 - 90 από 434
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr