spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Μπερεκέτια !!! Εκτύπωση E-mail
Ο φετινός τρύγος ολοκληρώθηκε ικανοποιώντας τα μέγιστα τους αμπελουργούς του Μεσενικόλα. Παρά τις βροχές του Σεπτέμβρη τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα των σταφυλιών υπήρξαν εξαιρετικές. Επιτέλους μετά από τρεις "ανάποδες" χρονιές ήρθε και η καλή. Ευχόμαστε σε όλους τους αμπελουργούς καλά κρασιά και πάντα τέτοια...
 
Νέοι φοιτητές Εκτύπωση E-mail
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Μεσενικολιτάκια έδωσαν τον αγώνα τους και μπήκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το σημείωμα αυτό έχουμε σημειώσει τα παρακάτω ονόματα.

1.Γιαννάκη Ειρήνη του Παναγιώτη και της Ουρανίας, εγγονή του Τάκη Ποδηματά: ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ.
2.Γκουντιάνα Αθανασία του Δημητρίου και της Δήμητρας, εγγονή του Αλέξανδρου Γιαννακού: ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ και ΔΙΕΡΜΗΝΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ).
3.Γρηγορίου Χαράλαμπος του Γεωργίου και της Αγορίτσας, εγγονός του Απόστολου Νούσια: ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ).

4.Ζορμπά Κωνσταντίνα του Γεωργίου και της Αγγελικής, εγγονή του Τρύφωνα Σφήκα: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ).
5.Ζωγράφου Ειρήνη του Αθανασίου και της Αφροδίτης, εγγονή του Χρήστου Γιαννακού: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ).
6.Καραουλάνης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου και της Βαγγελιώς, εγγονός του Αλέξανδρου Γιαννακού: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ).
7.Κρανιά Δήμητρα-Μιχαέλα του Αναστασίου και της Βάσως, εγγονή των Δημητρίου Κρανιά και Ερωτόκριτου Ψημμένου: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).
8.Τσούρμας Ευάγγελος του Βασιλείου και της Βαγγελιώς, εγγονός του Σωτήρη Μανώλη: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ).
9.Φιλίππου Σπυριδούλα του Δημητρίου και της Βάσως, εγγονή των Πολυχρόνη Φιλίππου και Γεωργίου Βασαρδάνη: ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΛΑΜΙΑ).
10.Τάφα Ρομίνα του Γιάννη: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ).
11.Τζελίλι Τζοέλα του Πελούμπ: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
12.Χότζα Κλεοντιόνα του Αντριάτικ: ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ.

Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές σε όλα τα παιδιά για καλές σπουδές, υγεία, πρόοδο και προκοπή στη ζωή τους.
 
Παζαράκι. Εκτύπωση E-mail
Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος το παζαράκι στο χωριό μας.
Την Κυριακή στις 4 του Σεπτέμβρη από τις πρωινές ώρες άρχισαν οι ετοιμασίες στην πλατεία του χωριού. Καθαρίστηκαν και τοποθετήθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ άρχισαν και οι διαδικασίες για το μαγείρεμα στα καζάνια της προβατίνας.
Οι γυναίκες του χορευτικού και όχι μόνο έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε να προκύψει και πάλι ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Το μεσημέρι έφτασαν και οι πανηγυριώτες κι έστησαν τις παράγκες με την λογής λογής πραμάτεια τους.
Ο καιρός ήταν θαυμάσιος κι έτσι το βράδυ έγινε στην πλατεία ένα καταπληκτικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, που κράτησε ως τις πρωινές ώρες. Πολλοί ήταν και οι συμμετέχοντες από τα γειτονικά χωριά, ιδίως από το Μορφοβούνι και την Μητρόπολη.
Ο πολιτιστικός σύλλογος και η κοινότητα ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, όπως επίσης και τον κ. Κώστα Η. Κάτσιανο για την προσφορά των καζανιών.
Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια στον τρύγο και καλό χειμώνα.
 
Τρύγος!!! Εκτύπωση E-mail
Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου άρχισε και ο τρύγος στο χωριό μας με τις πρώιμες κατ' αρχήν ποικιλίες (Σαρντονέ και Σιράχ). Επιτέλους μετά από τρία χρόνια κακοδαιμονίας (αέρας, περονόσπορος και χαλάζι), η φετινή φαίνεται να είναι μια πολύ καλή χρονιά. Με το καλό λοιπόν να ολοκληρωθεί και η κορυφαία για το χωριό μας δραστηριότητα. Άιντε και Καλά Κρασιά.
 
Γιορτή κρασιού 2016. Εκτύπωση E-mail
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η εφετινή γιορτή κρασιού στο χωριό μας, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο μορφωτικός σύλλογος μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο.
Παρά τα απειλητικά σύννεφα την πρώτη μέρα και τις δυσοίωνες προβλέψεις των μετεωρολόγων, παρά το φθινοπωρινό κρύο που ενέσκηψε δριμύ το δεύτερο και κάπως λιγότερο το τρίτο βράδυ, οι Μεσενικολίτες και οι εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν τόσο το εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όσο και τα θαυμάσια κρασιά του χωριού μας.
Η πρώτη μέρα είχε έντονο Μεσενικολίτικο χρώμα, καθώς τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες με ρίζες στον Μεσενικόλα, ο Δημήτρης Γακιόπουλος, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Χρήστος Κιτσόπουλος συνοδευόμενοι από τον Θωμά Κωνσταντίνου και άλλους σπουδαίους μουσικούς χάρισαν στο κοινό ένα θαυμάσιο δημοτικό και όχι μόνο πρόγραμμα.
Τη δεύτερη μέρα η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Γιώργος Σακελλαρίου και η Στέλλα Καρύδα μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού, κάνοντας και το ρεκόρ εισιτηρίων της φετινής γιορτής.
Την τρίτη μέρα η κορυφαία Ξανθίππη Καραθανάση με ένα συγκλονιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε με έντεχνο και κατέληξε στο νησιώτικο και το μικρασιάτικο τραγούδι άφησε κι αυτή τη σφραγίδα της στη γιορτή μας, δίπλα στα τόσα μεγάλα ονόματα που διαχρονικά πέρασαν απ' τον Μεσενικόλα.
Την τρίτη επίσης βραδιά βραβεύτηκαν τα τρία οινοποιεία (Καραμήτρος, Καλαμάτας, Διόνυσος) που παράγουν το κρασί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) "Μεσενικόλα".
Κάθε μέρα μετά την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού προγράμματος ακολουθούσε χορευτικό πρόγραμμα μουσικής για τους νέους, που προσέλκυε και πολλά παιδιά από τα γειτονικά χωριά και την Καρδίτσα.
Οι διοργανωτές της γιορτής ευχαριστούν θερμά τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα για την χορηγία των ηχητικών, τον κ. Κώστα Η. Κάτσιανο για την και πάλι σημαντική οικονομική ενίσχυση, τους επαγγελματίες που μέσω του εντύπου του προγράμματος συνεισέφεραν στα έσοδα, τον κ. Χρήστο Βασιλάκο που επιμελήθηκε αγόγγυστα, χωρίς αμοιβή και με πολύ μεράκι όλο το διαφημιστικό υλικό, καθώς επίσης και την ΕΡΤ Θεσσαλίας για την χορηγία επικοινωνίας που πλούσια  μας παρείχε. 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα μικρά παιδιά που εθελοντικά και με μεγάλη προθυμία εργάστηκαν στην είσοδο και στην κάβα της γιορτής.
Πάνω όμως απ' όλα και όλους τα συμβούλια της κοινότητας και του συλλόγου μας θερμά ευχαριστούν τους χιλιάδες φανατικούς επισκέπτες της γιορτής μας.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να ξανανταμώσουμε στον Μεσενικόλα και να κάνουμε τη γιορτή μας ακόμα καλύτερη, ακόμα πιο σπουδαία.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 438
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr