spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Γιορτή κρασιού 2016. Εκτύπωση E-mail
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η εφετινή γιορτή κρασιού στο χωριό μας, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο μορφωτικός σύλλογος μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο.
Παρά τα απειλητικά σύννεφα την πρώτη μέρα και τις δυσοίωνες προβλέψεις των μετεωρολόγων, παρά το φθινοπωρινό κρύο που ενέσκηψε δριμύ το δεύτερο και κάπως λιγότερο το τρίτο βράδυ, οι Μεσενικολίτες και οι εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν τόσο το εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όσο και τα θαυμάσια κρασιά του χωριού μας.
Η πρώτη μέρα είχε έντονο Μεσενικολίτικο χρώμα, καθώς τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες με ρίζες στον Μεσενικόλα, ο Δημήτρης Γακιόπουλος, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Χρήστος Κιτσόπουλος συνοδευόμενοι από τον Θωμά Κωνσταντίνου και άλλους σπουδαίους μουσικούς χάρισαν στο κοινό ένα θαυμάσιο δημοτικό και όχι μόνο πρόγραμμα.
Τη δεύτερη μέρα η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Γιώργος Σακελλαρίου και η Στέλλα Καρύδα μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού, κάνοντας και το ρεκόρ εισιτηρίων της φετινής γιορτής.
Την τρίτη μέρα η κορυφαία Ξανθίππη Καραθανάση με ένα συγκλονιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε με έντεχνο και κατέληξε στο νησιώτικο και το μικρασιάτικο τραγούδι άφησε κι αυτή τη σφραγίδα της στη γιορτή μας, δίπλα στα τόσα μεγάλα ονόματα που διαχρονικά πέρασαν απ' τον Μεσενικόλα.
Την τρίτη επίσης βραδιά βραβεύτηκαν τα τρία οινοποιεία (Καραμήτρος, Καλαμάτας, Διόνυσος) που παράγουν το κρασί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) "Μεσενικόλα".
Κάθε μέρα μετά την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού προγράμματος ακολουθούσε χορευτικό πρόγραμμα μουσικής για τους νέους, που προσέλκυε και πολλά παιδιά από τα γειτονικά χωριά και την Καρδίτσα.
Οι διοργανωτές της γιορτής ευχαριστούν θερμά τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα για την χορηγία των ηχητικών, τον κ. Κώστα Η. Κάτσιανο για την και πάλι σημαντική οικονομική ενίσχυση, τους επαγγελματίες που μέσω του εντύπου του προγράμματος συνεισέφεραν στα έσοδα, τον κ. Χρήστο Βασιλάκο που επιμελήθηκε αγόγγυστα, χωρίς αμοιβή και με πολύ μεράκι όλο το διαφημιστικό υλικό, καθώς επίσης και την ΕΡΤ Θεσσαλίας για την χορηγία επικοινωνίας που πλούσια  μας παρείχε. 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα μικρά παιδιά που εθελοντικά και με μεγάλη προθυμία εργάστηκαν στην είσοδο και στην κάβα της γιορτής.
Πάνω όμως απ' όλα και όλους τα συμβούλια της κοινότητας και του συλλόγου μας θερμά ευχαριστούν τους χιλιάδες φανατικούς επισκέπτες της γιορτής μας.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να ξανανταμώσουμε στον Μεσενικόλα και να κάνουμε τη γιορτή μας ακόμα καλύτερη, ακόμα πιο σπουδαία.
 
Νέο διοικητικό συμβούλιο στον μορφωτικό και εκπολιτιστικό σύλλογο. Εκτύπωση E-mail
Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής κρασιού και της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας στο Μορφοβούνι, έγινε το βράδυ του δεκαπενταύγουστου και η ετήσια γενική εκλογικοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου, καθώς και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής.
Στη συνέλευση, μετά από διεξοδική και πλούσια συζήτηση, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης καθώς και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Χρήστος Γιαννακόπουλος.
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Σκαμαγκούλης.
Γραμματέας: Ορέστης Κρανιάς.
Ταμίας: Βάσω Ψημμένου.
Μέλος: Τάσος Καλλιάς.
Στην νέα εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι: Κρανιάς Γιώργος, Γουργιώτη- Ψημμένου Άννα και Ηλίας Κορώνης.
Ευχόμαστε η θητεία της νέας διοίκησης να είναι ακόμα πιο παραγωγική για το καλό και την πρόοδο του Μεσενικόλα.
 
Αλλάζει και η εκκλησία. Εκτύπωση E-mail
Νέα όψη αποκτά και η εκκλησία του χωριού μας. Έτσι μετά την αντικατάσταση με χαλκό της επικάλυψης των τρούλων που καλύφθηκε οικονομικά εξ ολοκλήρου από τον κ. Κώστα Η. Κάτσιανο, ανακατασκευάζονται αυτές τις μέρες και τα παράθυρα του ναού. Αποκτούν έτσι νέο πολύ όμορφο χρώμα και νέα κρύσταλλα.
Οι πολυπληθείς κάτοικοι και επισκέπτες που συνόδεψαν την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας από την Κορώνα στο χωριό μας, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, είχαν την ευκαιρία να έχουν μια εικόνα της εξέλιξης των εργασιών.
Η επιτροπή που επιβλέπει της εργασίες θα συνεχίσει με τα αρμολογήματα και όσες άλλες εργασίες απαιτούνται για τον εξωραϊσμό του ναού.
Είναι περιττό να πούμε ότι η πρόοδος των εργασιών θα εξαρτηθεί και από το ποσό των χρημάτων που θα συγκεντρώνεται από τις προσφορές των συγχωριανών μας.
 
Ένας αλλιώτικος γάμος. Εκτύπωση E-mail
Το Σάββατο 23 Ιουλίου έγινε στην εκκλησία του χωριού μας ο γάμος των Αχιλλέα Τριανταλή και της Νίκης Ζάχου παρουσία πλήθους προσκεκλημένων.
Ο γαμπρός είναι Σοφαδίτης και η νύφη κατάγεται από την Τύρνα (Ελάτη) Τρικάλων.
Τι τους έφερε στον Μεσενικόλα για την ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους; Ο παππούς της νύφης Γιάννης Ζάχος είχε υπηρετήσει στον Μεσενικόλα σαν αστυνομικός, ενώ ο πατέρας της Κίμων Ζάχος είχε βαφτιστεί στην εκκλησία μας.
Η κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας ευχόμενοι στους νεόνυμφους βίο ανθόσπαρτο, τους προσκάλεσαν τιμητικά στην γιορτή κρασιού ευχαριστώντας τους θερμά για την τιμή που μας έκαναν.
 
Άλλαξε η πλατεία μας. Εκτύπωση E-mail
Νέα όψη παρουσιάζει φέτος η πλατεία του χωριού μας. Μετά την κατασκευή ενός στεγασμένου καθιστικού (κιόσκι), ώστε να υπάρχει τρόπος να κάθονται όσοι θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά της, τοποθετήθηκαν αρκετά καλαίσθητα δοχεία απορριμάτων και έτσι σχεδόν μηδενίστηκε η ρύπανση που παρουσιάζονταν τα προηγούμενα καλοκαίρια.
Δεν απομένει παρά λίγη προσπάθεια ακόμα για να γίνουμε τέλειοι, όσον αφορά την καθαριότητα τουλάχιστον.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 434
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr