spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Αστροβραδιά. Εκτύπωση E-mail
Με τη βοήθεια του φίλου μας Δημήτρη Τσιτσιά από το Βλάσδο το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου έγινε στο προαύλιο του Γυμνασίου παρουσίαση του έναστρου καλοκαιρινού ουρανού (ουρανογραφία). Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα ονόματα πολλών αστεριών και αστερισμών να συζητήσουν μεταξύ τους, να στοχαστούν και να φιλοσοφήσουν με φόντο την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Με την ευκαιρία επισημάνθηκαν και μερικά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου για τον σκοπό αυτό που ελπίζουμε να επιλυθούν σύντομα. Ευχαριστούμε τον δήμο για τον καθαρισμό του χώρου και τόσο τον δήμαρχο Δημήτρη Τσιαντή όσο και τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ελευθερίου που παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
 
Γιορτή Κρασιού 2017 Εκτύπωση E-mail
Μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες γιορτές κρασιού έγινε φέτος στο χωριό μας. Η κάθε μία βραδιά ήταν καλύτερη και ποιοτικότερη από τις άλλες. Πολύς κόσμος ιδιαίτερα νεαρόκοσμος ανέβηκε από την Καρδίτσα και σε αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός και ζεστός καιρός. Η γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα έγινε πια θεσμός με αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Του χρόνου ευχόμαστε ακόμα καλύτερα.
 
Όλοι στο χωριό !!! Εκτύπωση E-mail
Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα 2017.
Σάββατο 12 Αυγούστου : "Το καλοκαίρι τραγουδάει και χορεύει" με τον Δημήτρη Υφαντή και το συγκρότημα "ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΟΡΑ".
Κυριακή 13 Αυγούστου: Σπουδές στη λαϊκή κιθάρα με τον Δημήτρη Μυστακίδη. Στο τραγούδι και η Μεσενικολίτισα Μαρία Ζούκα.

Δευτέρα 14 Αυγούστου: Ένα αξέχαστο δημοτικό γλέντι με τους Βασίλη Σερμπέζη, Γιώργο Κοτσίνη και Θωμά Κωνσταντίνου.

Να είστε όλοι εκεί !!!
 
Χρυσόστομος Κορώνης. Εκτύπωση E-mail
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Χρυσούλης Κορώνης πρώην πρόεδρος της κοινότητας Μεσενικόλα.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην Καρδίτσα παρουσία πολλών χωριανών που τον αποχαιρέτησαν στο τελευταίο του ταξίδι.
Ο Χρυσόστομος ή Χρυσούλης Κορώνης, όπως τον φωνάζαμε οι περισσότεροι, διετέλεσε πρόεδρος του χωριού μας για τέσσερα μόνο χρόνια από το 1982 έως το 1986, αλλά άφησε πλούσιο έργο στον Μεσενικόλα. Διαμόρφωσε τον χώρο της γιορτής κρασιού, που από τότε αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού στο χωριό μας. Κατασκεύασε την καφετέρια στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, έκανε την πρώτη πλακόστρωση των πλατειών, αντικατέστησε το δίκτυο ύδρευσης, επέκτεινε το νεκροταφείο, έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό στο γήπεδο ενώ επέκτεινε και το δίκτυο των αγροτικών δρόμων και όχι μόνο.
Υπήρξε άνθρωπος ευθύς και δεν κοίταξε ποτέ το προσωπικό του συμφέρον. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος που εφάρμοσε το σύστημα της αυτεπιστασίας για την κατασκευή κοινοτικών έργων, ώστε να εξοικονομεί χρήματα. Στο τέλος της θητείας του μάλιστα άφησε μέρος της προσωπικής του αποζημίωσης ως προέδρου στο ταμείο της κοινότητας.
Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε σοβαρά προβλήματα και τελικά υπέκυψε ακολουθώντας κι αυτός τον πρόσφατο χαμό των δύο αγαπητών του φίλων του Δημήτρη Κρανιά και του Σωτήρη Κατοίκου.
Αιωνία του η μνήμη και θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Μαρίκα.
 
Σπύρος Παπαδημητρίου. Εκτύπωση E-mail
Ένα πέπλο θλίψης σκέπασε το χωριό μας με την είδηση για τον απροσδόκητο χαμό του Σπύρου (Πίπη) Παπαδημητρίου. Σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε ξαφνικά χτυπημένος από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο Σπύρος ασχολούνταν στο χωριό με την καθαριότητα των δρόμων και της πλατείας ενώ ταυτόχρονα δούλευε και στα αμπέλια. Πήρε λοιπόν εκείνο το πρωινό τον ψεκαστήρα στην πλάτη για να κάνει ένα ακόμα μεροκάματο. Ο πόνος στην πλάτη και στο στήθος που τον ενοχλούσε όλες τις τελευταίες ώρες δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Νόμισε πως ήταν κρύωμα. Δυστυχώς όμως η καρδιά τον πρόδωσε κι έτσι άφησε την τελευταία του πνοή στη μέση του δρόμου. Άφησε πίσω του σε όλους μας και την βαθιά λύπη για την αθώα ψυχή που χάθηκε τόσο ξαφνικά. Το χωριό μας τον αποχαιρέτησε πάνδημα στο τελευταίο του ταξίδι. Αιωνία να είναι η μνήμη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr