spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Πάσχα στο χωριό. Εκτύπωση E-mail
Λιγοστός ο κόσμος φέτος το Πάσχα στο χωριό μας.
Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο που λείπουν πια πολλοί ηλικιωμένοι με αποτέλεσμα να είναι κλειστά τα περισσότερα σπίτια, οι Μεσενικολίτες της διασποράς αυτή τη φορά στην μεγάλη τους πλειοψηφία απουσίασαν.
Σαν να μην έφτανε το γενικότερο κλίμα αρρώστησε κι ο Παπα Στέφανος, με αποτέλεσμα το κενό να καλυφθεί από ιερείς των γειτονικών χωριών, που έρχονταν ότι ώρα μπορούσαν.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η λειτουργία δεν έγινε, ενώ η περιφορά του επιταφίου έγινε στις έξι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.
Για την λειτουργία της Ανάστασης ευτυχώς ο Παπά Στέφανος, παρά τα εμφανή σημάδια της ταλαιπωρίας του, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να λειτουργήσει.
Πολύ καλός ήταν και Αναφανός που με την βοήθεια του καλού καιρού απόλαυσαν οι Μεσενικολίτες.
Ο καλός καιρός συνεχίστηκε και τη μέρα του Πάσχα, ώστε να ψηθεί χωρίς προβλήματα ο οβελίας και το πατροπαράδοτο κοκορέτσι.
Χρόνια Πολλά σε όλους και ευχόμαστε του χρόνου να είναι όλα καλύτερα.

 
Εκδόσεις του σχολείου μας !!! Εκτύπωση E-mail

Kυκλοφόρησε το 4ο τεύχος της εφημεριδούλας που εκδίδουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μεσενικόλα.
Τα άρθρα , καθώς και όλες οι εργασίες γράφονται από τους μαθητές υπό την καθοδήγηση πάντα του Δασκάλου τους, Κυρίου Θωμά Ξάφη.
Επίσης κυκλοφόρησε και το όμορφο Ημερολόγιο του 2017.
 
Ευχαριστήριο. Εκτύπωση E-mail
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δάσκαλος, η Νηπιαγωγός, τα παιδιά και οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μεσενικόλα ευχαριστούν τον κ. Σεραφείμ Γεωργίου του Ανδρέα για την πλούσια γραφική ύλη που παρέδωσε στο σχολείο μας,
Ευχόμαστε στον ίδιο και την οικογένειά του υγεία, ευτυχία, ελπίδα και καλή χρονιά.
 
Νέος χιονιάς. Εκτύπωση E-mail
Νέο κύμα χιονιού σκέπασε το χωριό μας την Δευτέρα 16 του Γενάρη. Ότι είχε προλάβει να λιώσει το προηγούμενο και να καθαρίσουν οι δρόμοι, 30 πόντοι νοτερού ολόφρεσκου χιονιού κάλυψαν τα πάντα για άλλη μια φορά. Για να δούμε τι άλλο μας περιμένει τον φετινό χειμώνα.
 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ. Εκτύπωση E-mail
Κηδεύτηκε την Κυριακή 15 του Γενάρη στο χωριό μας ο μπαρμπέρης, ο κουρέας μας, ο Σωτήρης Ιωακείμ.
Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψε όλο το χωριό, αφού και ο καιρός ακόμα έκανε ένα ηλιόλουστο ζεστό διάλειμμα ανάμεσα στα χιόνια, για να μπορέσει να φύγει όπως ακριβώς του άξιζε ο άνθρωπος που με τη στάση της ζωής του κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλης της κοινωνίας του χωριού μας. Ο Σωτήρης Ιωακείμ γεννήθηκε το 1920 στον Μεσενικόλα.
Ήταν φλογερός πατριώτης και δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ του Μεσενικόλα στην κατοχή. Στην περίοδο του εμφυλίου τον Απρίλη του 1947 βρέθηκε με πολλούς άλλους νέους τότε Μεσενικολίτες να ακολουθεί άοπλος τους αντάρτες προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από τον στρατό στις εαρινές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Συνελήφθη κοντά στο χωριό Σκλάτινα και μεταφέρθηκε στο Μουζάκι και από κει στα Τρίκαλα. Σε όλη τη διαδρομή οι συλληφθέντες υπέστησαν άγρια διαπόμπευση και ξυλοδαρμούς. Καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο σε εικοσαετή κάθειρξη και μεταφέρθηκε στα Γιούρα μαζί με δεκάδες άλλους Μεσενικολίτες. Αργότερα μετήχθη στις φυλακές της Πάτρας και από κει στις φυλακές των Βούρλων στον Πειραιά. Εκεί βρίσκονταν τον Ιούλιο του 1955 όταν έγινε η μεγάλη απόδραση των 27 κρατουμένων στελεχών του ΚΚΕ. Τελικά κατέληξε στις φυλακές της Χαλκίδας από όπου αποφυλακίστηκε στις αρχές του 1958 συμπληρώνοντας 11 χρόνια φυλάκισης. Ο Μεσενικολίτης βουλευτής και δικηγόρος Κώστας Βασαρδάνης είχε ήδη πετύχει μείωση της ποινής του στα δεκαπέντε χρόνια , με αναθεώρηση της δίκης, και επειδή στη φυλακή δούλευε σαν κουρέας και ο χρόνος μετρούσε επί πλέον, αποφυλακίστηκε αφού είχε εκτίσει ήδη τα δύο τρίτα της ποινής. Στην αποφυλάκισή του τον βοήθησε και ο αστυνόμος Γιώργος Μελιδώνης, που ήταν γαμπρός στον Μεσενικόλα, και έτυχε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί στη Χαλκίδα. Ο Σωτήρης Ιωακείμ παρέμεινε συνολικά στις φυλακές 11 χρόνια και ήταν από τους πλέον μακροχρόνια κρατούμενους αφού δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας και στα γράμματα της μητέρας του Βασιλικής που τον προέτρεπε να το κάνει για να αποφυλακιστεί απαντούσε με τη φράση: «Εγώ δεν το έχω για πούλημα αυτό το χωράφι».
Ήρθε στο χωριό το 1958 σε ηλικία 38 πλέον ετών και ξεκίνησε τον αγώνα της ζωής δημιουργώντας οικογένεια και εξασκώντας το επάγγελμα του κουρέα για 50 σχεδόν χρόνια, αφού η ζωή δεν αρνήθηκε να του επιστρέψει όσα του χρώσταγε.
Σταμάτησε να μας κουρεύει στα ογδόντα επτά του χρόνια !!!
Κι έζησε κι άλλα δέκα ακόμα χρόνια για να δει με ικανοποίηση να μεγαλώνουν τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του.
Το κουρείο του ήταν κατά ένα τρόπο και ιστορικό μουσείο, στο οποίο δέσποζαν και δεσπόζουν ακόμα μορφές της ιστορίας μας όπως ο Καραϊσκάκης, ο Στέφανος Σαράφης, ο 'Αρης Βελουχιώτης και πολλοί άλλοι...
Στις εθνικές γιορτές ήταν πάντα εκεί για να καταθέσει στο μνημείο πεσόντων το στεφάνι εκ μέρους των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.
Εξελέγη για τέσσερις τετραετίες κοινοτικός σύμβουλος του χωριού.
Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και είχε έναν καλό λόγο για όλους.
Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και επαγγελματίας.
Οι Μεσενικολίτες της Θεσσαλικής διασποράς (Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος) είχαμε τις Κυριακές χάρη στον Σωτήρη μας την αφορμή και την δικαιολογία να πάμε για κούρεμα στο χωριό.
Η απουσία του θα είναι αισθητή σε όλους μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του, την Αγαθή και στα παιδιά του Βάσω και Βάιο.
Αιωνία του η μνήμη !!!
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 434
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr