spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Έκδοση ακόμα και στο ΙΡΑΝ. Εκτύπωση E-mail
Το βιβλίο που έγραψε ο συγχωριανός καθηγητής Σεραφείμ Σπανός μαζί με τον κ. Χρήστο Ξενάκη με τίτλο: "Μαθαίνοντας Αστρονομία μέσα από τη διερευνητική διαδικασία και με τη χρήση ιδιοκατασκευών", μεταφράστηκε πρόσφατα και στα Περσικά.
Το βιβλίο είχε γραφτεί το 2013 με την ευκαιρία της 7ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και είχε εκδοθεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο: "LEARNING ASTRONOMY THROUGT INQUAIRY". Σαν Μεσενικολίτες μόνο περηφάνια μπορεί να αισθανόμαστε !!!
Σεραφείμ Θερμά Συγχαρητήρια !!!
 
28η Οκτωβρίου. Εκτύπωση E-mail
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η επέτειος του ΟΧΙ. Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και η πολύ όμορφη γιορτούλα που ετοίμασε ο δάσκαλος του Μεσενικόλα Θωμάς Ξάφης με τα παιδάκια του σχολείου μας ζωντάνεψαν για άλλη μια φορά τον Μεσενικόλα. Το βράδυ της ίδιας μέρας επισκέφθηκε το χωριό ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου της Αθήνας. Οι εκδρομείς ολοκληρώνοντας τον γύρο της λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκαν το Μουσείο Οίνου καθώς και την εκκλησία του χωριού μας.
 
Ποδηλατικός αγώνας. Εκτύπωση E-mail

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 24 Σεπτέβρη ο ποδηλατικός αγώνας με ποδηλάτες από όλη την Ελλλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας και είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν σε μια μαγευτική διαδρομή, τερματίζοντας στον Μεσενικόλα.
Ο Μεσενικολίτης οινοποιός Γιώργος Καραμήτρος στάθηκε αρωγός και πάλι και υποδέχτηκε τους ποδηλάτες αλλά και όλον τον κόσμο στην πλατεία του χωριού μας! Η διαδρομή για την μεγάλη κατηγορία του αγώνα «Ανάβαση WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. KARAMITROS» ήταν 17 Km με αφετηρία την αναρυθμιστική λίμνη, και περιλάμβανε την ανάβαση μέσω Μοσχάτου μέχρι το μοναστήρι της Κορώνας και στη συνέχεια την πανέμορφη διαδρομή Κορώνα-Μεσενικόλας μέσω της παλιάς εθνικής οδού Καρδίτσης-Αγρινίου. Στην πλατεία του χωριού μας έγινε η απονομή των μεταλλείων στους νικητές ενώ προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο εδέσματα και φυσικά κρασιά Καρμήτρου.

 
Προσφορές στον εκπολιτιστικό σύλλογο. Εκτύπωση E-mail
Στον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Μεσενικόλα προσέφεραν:
Η κ. Έφη Γ. Ράικου 50 ευρώ.
Η κ. Φούλα Κάτσιανου 20 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της Γιάννη Σπανού.
Ανώνυμη Μεσενικολίτισα 20 ευρώ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά.
 
Τραγική απώλεια. Εκτύπωση E-mail
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Βάσω Ροβολή-Ιωακείμ μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία μόλις 57 ετών.
Η Βάσω αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο, το οποίο πάλευε με αξιοθαύμαστη γενναιότητα.
Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στο χωριό μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr