spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
28/6ου/08 Εκτύπωση E-mail
Χωρίς καρέκλες η πλατεία του χωριού μας.
Μετά από πολλά χρόνια ο κ. Γιώργος Αντωνούλας άφησε την πλατεία του χωριού μας. Έτσι υπάρχει για πρώτη φορά φέτος ο κίνδυνος να μην μπορούν οι συγχωριανοί και οι επισκέπτες του χωριού μας να απολαύσουν τη δροσιά των πλατάνων της.
Ίσως πρέπει το τοπικό συμβούλιο του χωριού μας να βρει κάποια λύση όσο είναι ακόμα νωρίς.
 
16/6ου/08 Εκτύπωση E-mail
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Με ευχάριστο καιρό περάσαμε το τριήμερο στο χωριό. Πολλοί Μεσενικολίτες ανέβηκαν στο χωριό μας για τις ημέρες αυτές και το χωριό μας ζωντάνεψε. Ήλθαν και οι πρώτοι παραθεριστές, κυρίως συνταξιούχοι που θα μείνουν ως το φθινόπωρο.Παρόλα αυτά οι ξενώνες το τριήμερο δεν δούλεψαν αφού όπως φαίνεται οι Αθηναίοι προτίμησαν τις θάλασσες.
 
20/5ου/08 Εκτύπωση E-mail
Ο ζεστός πια καιρός, όπως και οι πολλές βροχές που προηγήθηκαν ευνόησαν τη βλάστηση των αμπελιών. Οι συγχωριανοί μας ασχολούνται αυτές τις μέρες με το "ξετσίμπλιασμα" την απομάκρυνση δηλαδή των λαίμαργων νεώτερων βλαστών που αναφύονται ανάμεσα στο φύλλο και τον αρχικό βλαστό. Η εργασία αυτή θεωρείται ότι είναι απαραίτητη για το καλό δέσιμο του καρπού. Στο τέλος της γίνεται και το θειάφισμα για την πρόληψη της χολέρας (πάστρας).
 
14/5ου/08 Εκτύπωση E-mail
Εκδρομή Μεσενικολιτών στο Βόλο και το Πήλιο.
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδρομή του Συλλόγου Μεσενικολιτών της Αθήνας στο Βόλο.
Στην ωραία αυτή πόλη έγινε συνάντηση  με τους συγχωριανούς μας που εξέδραμαν από το χωριό.
Συνολικά 80 Μεσενικολίτες αντάμωσαν, γλέντησαν και περιηγήθηκαν το Πήλιο.
Πάντα τέτοια.
 
Πρωτομαγιά στο Χωριό. Εκτύπωση E-mail
Με ψήσιμο στο λιβάδι του Αη Δημήτρη και στη λίμνη γιόρτασαν οι συγχωριανοί μας την πρωτομαγιά. Η πρόσβαση στις παραλίες της λίμνης ήταν δύσκολη για όσους δεν είχαν αυτοκίνητο 4Χ4 επειδή οι πολλές βροχές που προηγήθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουν τα ρέματα πολύ νερό και λάσπη.
Εν τω μεταξύ το βλαστολόγημα στα αμπέλια συνεχίζεται με μεγάλη ένταση. Έτσι ακόμα και την πρωτομαγιά πολλοί  Μεσενικολίτες έπιασαν το Μάη βλαστολογώντας.
Και  του χρόνου.
 
<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 397 - 405 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr