spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
10/10ου/08 Εκτύπωση E-mail

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος.

Παρά τις βροχές που έπεσαν πριν λίγες ημέρες, τελικά όλα πήγαν καλά και τελείωσε ομαλά ο τρύγος στο χωριό μας. Η φετινή ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τα αμπέλια ήταν πολύ φορτωμένα και η ποιότητα της παραγωγής πολύ καλή αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν υπήρξαν βροχοπτώσεις και δεν εμφανίστηκαν ασθένειες όπως χολέρα σαπίλα κ.λ.π.

Το οινοποιείο της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών Καρδίτσας απορρόφησε μεγάλο μέρος της παραγωγής και έτσι φάνηκε για άλλη μια φορά η χρησιμότητά του. Επίσης μεγάλο μέρος της παραγωγής απορρόφησαν και οι οινοποιοί του χωριού μας.

Καλή χρονιά σε όλους.

 
13/9ου/08 Εκτύπωση E-mail
Συνεχίζεται ο τρύγος.
Με καλό καιρό συνεχίζεται ο τρύγος στο χωριό μας. Σήμερα οι χωριανοί μας τρυγούσαν κυρίως "ροδίτη",  ενώ μετά από δέκα ημέρες περίπου αναμένεται να γίνει ο τρύγος της ντόπιας ποικιλίας "Μαύρο Μεσενικόλα".
 
4/9oυ/08 Εκτύπωση E-mail
Με πολύ καλό καιρό ξεκίνησε σήμερα το παζαράκι στο χωριό μας. Οι παράγκες των μικροπωλητών απλώθηκαν  στις δύο πλατείες και στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία. Το βράδυ δημοτική ορχήστρα έπαιζε για τους επισκέπτες και τους χωριανούς  που διασκέδασαν αρκετά.
 
31/8ου/08 Εκτύπωση E-mail
Βάλαμε τρύγο.
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο εφετινός τρύγος. Η παραγωγή είναι μεγάλη και η ποιότητα των σταφυλιών άριστη. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η παρατεταμένη καλοκαιρία. Λοιπόν ευχόμαστε σε όλους τους χωριανούς  καλή χρονιά και καλά κρασιά.
 
26/8ου/2008 Εκτύπωση E-mail
Μας έσβησαν και από τις πινακίδες.
Στον καινούργιο κόμβο στο Κρυονέρι τοποθετήθηκαν μεγάλες πινακίδες που υποτίθεται ότι διαφωτίζουν τους επισκέπτες της περιοχής για να βρίσκουν τα χωριά της λίμνης. Το τραγικό είναι ότι οι φωστήρες που τις έφτιαξαν ξέχασαν να γράψουν τον Μεσενικόλα.
 Αχ...  πού είναι εκείνα τα χρόνια που το χωριό μας ήταν το κεφαλοχώρι όλης της περιοχής. Τώρα ούτε στις ταμπέλες δεν μας βάζουν.
 
<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 388 - 396 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr