spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ» Εκτύπωση E-mail
Μετά από συνεργασία του Δήμου Πλαστήρα και του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε η εκδήλωση «Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα Δήμου Πλαστήρα» στο δίκτυο (Αιγίδα) του Υπουργείου «Γιορτές Ελληνικής Γης».
Η ένταξη ανακοινώθηκε, μαζί με άλλες 14 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα (η μόνη στη Θεσσαλία), από την Υπουργό κα Μπατζελή σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.
Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πλαστήρα και μέλος της ΚΕΔΚΕ κος Δημήτρης Τσιαντής, όπου συναντήθηκε, συνομίλησε και ευχαρίστησε την κυρία Υπουργό για το γεγονός.
Μέσα από το δίκτυο Γιορτών Ελληνικής Γης θα γίνει προβολή των τοπικών προϊόντων, θα αναδεικνύεται η Μεσογειακή διατροφή και θα μπουν νέες βάσεις στην προβολή των προϊόντων και των παραγωγών.
Επίσης το Υπουργείο εισάγει ένα νέο σήμα και ένα νέο λογότυπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς, σε σχέση με τη στήριξή τους μέσω Τοπικών Γιορτών που αναδεικνύουν και προωθούν τα Ποιοτικά Τοπικά Προϊόντα.
 
Ανείπωτη τραγωδία. Εκτύπωση E-mail
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο χωριό μας την Κυριακή 13/6/2010.
Σε σύγκρουση μοτοποδηλάτου με φορτηγό έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Κωνσταντίνου Κορώνης 22 μόλις ετών. Ο Γιώργος ήταν πολύ αγαπητό παιδί στο χωριό μας, και όχι μόνο. Η τραγική είδηση του θανάτου του σκόρπισε βαθύ πένθος και θλίψη σε όλους μας.
Στο τελευταίο του ταξίδι τη Δευτέρα 14 του Ιούνη τον συνόδεψαν εκατοντάδες φίλοι του, που ήρθαν στο χωριό μας από όλη την Ελλάδα.
Αβάσταχτη ήταν η οδύνη των γονέων του, των τριών αδελφών και όλων των άλλων συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου παιδιού.
Το δυστύχημα αυτό έδειξε με τον τραγικότερο τρόπο τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η επικίνδυνη οδήγηση, που δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν τρόπος ζωής για μερικούς νέους του χωριού μας.
Βαριά είναι και η ευθύνη όλης της κοινωνίας του χωριού, που δεν έκανε αυτό που όφειλε, ώστε να μπει έγκαιρα ένα φρένο για να μην φτάσουμε σε αυτό το τραγικό συμβάν.
Η ιστοσελίδα του χωριού μας εκφράζει τα βαθειά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου.
 
Καθυστερημένη είδηση. Εκτύπωση E-mail
Του ανταποκριτή μας Αντρέα Αδαμόπουλου.
Στις 23 Αυγούστου 2009 πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαρέματος με βάρκες στη Γρίτσα Λιτοχώρου. Το πρώτο βραβείο στα περισσότερα ψάρια σε κιλά και επίσης το πρώτο βραβείο για το μεγαλύτερο ψάρι κέρδισαν οι Βασιλάκος Χρήστος και Αδαμόπουλος Αντρέας.
Πληροφορίες του site που αναφέρουν ότι τα εν λόγω ψάρια ήταν κατεψυγμένα και είχαν ποντιστεί από την προηγούμενη μέρα στον τόπο του διαγωνισμού ελέγχονται ως πλήρως αβάσιμες.
 
16/5ου/2010 Εκτύπωση E-mail
O δυνατός αέρας που φυσάει στο χωριό μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει προκαλέσει πολλές ζημιές στα αμπέλια, αφού έσπασε πάρα πολλούς βλαστούς.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Εκτύπωση E-mail

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

   ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!
   Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ.
ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΑΤΟΜΑ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ/ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓIΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ" ΟΠΟΥ ΔΕΙΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ.
   ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΤΣΑΝΤΗΣ, Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ.

   ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.

Φωτο

 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 343 - 351 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr