spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Το Πάσχα στο χωριό. Εκτύπωση E-mail
Με  ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος το Πάσχα στο χωριό μας. Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι θρησκευτικές τελετές, όπως και το ψήσιμο του οβελία. Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε το έθιμο του αναφανού που φέτος συνοδεύτηκε και από την εκτόξευση θεαματικών πυροτεχνημάτων.
Τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα, το πρωί  έγιναν τα εγκαίνια της βρύσης στο βόρειο άκρο του χωριού, που ανακατασκευάστηκε με έξοδα της κυρίας Άννας Φιλίππου στη μνήμη του συζύγου της συγχωριανού μας σεμνού αγωνιστή  και βουλευτή της Αριστεράς Χρήστου Φιλίππου.
Στη συνέχεια έγινε με πρωτοβουλία του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας παραδοσιακός χορός στην πλατεία του χωριού μας. Χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα των γυναικών , όπως επίσης και όλος ο κόσμος.
Στους συγκεντρωμένους προσφέρθηκαν ψητά αρνιά, κρασί και  κόκκινα αυγά.
Η πολύ καλή δημοτική ορχήστρα σκόρπισε το κέφι στους Μεσενικολίτες και όχι μόνο που συγκεντρώθηκαν κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια μας.
Πάντα τέτοια και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να γλεντήσουμε και του χρόνου.
 
ΣΥΣΚΕΨΗ για τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ. Εκτύπωση E-mail
Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαρτίου στις 15.30 οργανώνεται στο γραφείο της κοινότητας του χωριού μας σύσκεψη για τη γιορτή κρασιού του 2011.
Παρακαλούνται όλοι οι Μεσενικολίτες που ενδιαφέρονται για την επιτυχία της γιορτής να παρευρεθούν για να συμβάλουν με προτάσεις- παρατηρήσεις και την εκδήλωση πρόθεσης για κάθε είδους βοήθεια στην οργάνωσή της.
 
Το κλάδεμα των αμπελιών. Εκτύπωση E-mail
Ο καιρός επιτέλους έφτιαξε και έτσι μπόρεσαν οι Μεσενικολίτες να κλαδέψουν. Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο μετά την Αποκριά η αμπελουργική ζώνη ζωντάνεψε για τα καλά και πυκνοί άσπροι καπνοί υψώνονταν σε κάθε μεριά από τα κλήματα που καίγονταν. Το ερώτημα είναι μήπως, με τη φόρα που πήρε η τιμή του πετρελαίου,  δεν έπρεπε να κάψουμε τις κληματόβεργες προκειμένου να τις κρατήσουμε για τον επόμενο χειμώνα. 
 
Το χιόνι της Καθαρής Δευτέρας. Εκτύπωση E-mail
Τους τριάντα πόντους έφτασε τελικά το χιόνι που έπεσε από το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας μέχρι αργά τα ξημερώματα της Τρίτης. Όλα έγιναν κάτασπρα και ήταν πραγματικά τυχεροί όσοι βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί στον Μεσενικόλα. Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες παγωνιάς και ελπίζουμε σύντομα να καλυτερέψει ο καιρός για να συμμαζέψουμε και τις δουλειές στα αμπέλια.
Φωτο αρχείου εδώ.
 
3/3/11 ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Εκτύπωση E-mail
Αρκετό χιόνι έπεσε σήμερα στο χωριό μας. Το ύψος ξεπέρασε τους 20 πόντους ενώ από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται και νέα επιδείνωση.
 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 307 - 315 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr