spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Η επέλαση του περονόσπορου. Εκτύπωση E-mail
Δεν έφτανε η οικονομική κρίση με τα επακόλουθά της, μας προέκυψε και ο περονόσπορος σαν αποτέλεσμα των χωρίς προηγούμενο συνεχών βροχοπτώσεων που έπεφταν όλη την άνοιξη καθημερινά στην περιοχή μας. Απειλητική έκανε την εμφάνισή της και η χολέρα. Οι Μεσενικολίτες έχουν  αποδυθεί σε έναν συνεχή αγώνα με ραντίσματα και κιαφίσματα  εναντίον των ασθενειών αυτών,  προκειμένου να σώσουν ότι είναι δυνατό να σωθεί.
 
Οι ανασκαφές συνεχίζονται. Εκτύπωση E-mail
Το βράδυ της Κυριακής, ξημερώνοντας η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, οι λαθρανασκαφείς επανήλθαν στο ίδιο σημείο κοντά στη βρύση του Βλάτσιου και κατέσκαψαν και πάλι με μηχάνημα όλο τον τόπο.
Προτείνουμε να γίνει το μέρος τουριστικός προορισμός, όπου οι επισκέπτες θα βλέπουν ιδίοις όμμασι ότι στην Ελλάδα ο πάσα ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει.
Σιγά... σσσσσσσσστ  ... η πατρίδα κοιμάται...
 
Ήρθαν τα λεφτά. Εκτύπωση E-mail
Τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες, μεσούντος του Ιουνίου, τα λεφτά βρέθηκαν και οι αμπελουργοί επιτέλους πληρώθηκαν την περσινή τους σοδειά. Καλοφάγωτα...
 
ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ και όχι μόνο. Εκτύπωση E-mail
Στις 11 Αυγούστου μετά από χορηγία της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας  και τη συνεργασία της κοινότητας Μεσενικόλα και ιδιωτών Μεσενικολιτών θα γίνει στο λιβάδι του Αη Δημήτρη συναυλία του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, συγχωριανού μας καλλιτέχνη της ελληνικής ροκ σκηνής.
Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι εγγονός του αξέχαστου Άλκη και της Κατίνας Ζούκα. Τα τελευταία χρόνια κάνει εξαιρετική καριέρα σαν μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής. Είναι πολύ αγαπητός, ιδιαίτερα στη νεολαία, και στη συναυλία του στο χωριό μας, αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο. Εκτός των άλλων η συναυλία αυτή θα είναι και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ανάδειξη της απαράμιλλης ομορφιάς του τοπίου και για την παραπέρα πολιτιστική αξιοποίηση του χώρου στον Άγιο Δημήτριο.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η Γλυκερία, η Μελίνα Καννά και η Λιζέτα Καλημέρη στη Γιορτή Κρασιού.

Άλμα στην ποιότητα θα κάνει φέτος και η γιορτή κρασιού στο χωριό μας. Το πρόγραμμα θα είναι το πλουσιότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Στις 12 Αυγούστου θα έχουμε δημοτικό Μεσενικολίτικο γλέντι με τη Γιούλα Κοτρώτσιου, τον Δημήτρη Γακιόπουλο, τον Μάκη Κουτσούμπα,και στο κλαρίνο τον Χρήστο Κιτσόπουλο.
Στις 13 Αυγούστου μαζί μας θα είναι η Μελίνα Καννά, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Μιχάλης Παπαζήσης.
Στις 14 Αυγούστου θα έχουμε τη Γλυκερία και τον Γιώργο Λιανό.
Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι τις δύο πρώτες μέρες από 10 ευρώ και την τρίτη ημέρα 15 ευρώ. Θα διατίθενται και εισιτήρια διαρκείας των 20 ευρώ μέχρι τις 10 Αυγούστου.
 
Απλήρωτοι οι αμπελουργοί. Εκτύπωση E-mail
Ενώ μπήκε ο Ιούνης και σιγά-σιγά ολοκληρώνονται  οι εργασίες και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, οι Μεσενικολίτες που παρέδωσαν πέρυσι την παραγωγή τους στο οινοποιείο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών της Καρδίτσας δεν έχουν πάρει ούτε δεκάρα μέχρι τώρα.  Αυτή η θλιβερή πραγματικά κατάσταση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας στο χωριό μας.
Είναι μεγάλο κρίμα το κατάντημα της συνεταιριστικής αυτής οργάνωσης, που τόσες ελπίδες είχε δημιουργήσει στο ξεκίνημα της οινοποιητικής της δραστηριότητας.
Έφταιξαν όμως πολύ και οι συγχωριανοί μας που στη δεκαετία του 1960 έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία που τότε δημιουργήθηκε για την κατασκευή οινοποιείου στον Μεσενικόλα.
Δυστυχώς η ασυνεννοησία η γκρίνια και οι μικροϊδιοτέλειες  ματαίωσαν τότε το έργο και τα χρήματα που υπήρχαν μεταφέρθηκαν αργότερα στην ένωση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή θλιβερή κατάληξη.
 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 298 - 306 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr