spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Μεγάλη Παρασκευή. Εκτύπωση E-mail
Με το κατανυκτικό πνεύμα που ταιριάζει στην μέρα, πέρασε η Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό μας. Μετά την ακολουθία του Επιταφίου έγινε η περιφορά στους δρόμους του χωριού, ακολουθούμενη από πλήθος χωριανών και επισκεπτών. Στάσεις έγιναν στο "Κονάκι" και στου "Μητάκου". Λες και ο καιρός περίμενε, μόλις ο Επιτάφιος ξαναμπήκε στον ναό, ξέσπασε χειμωνιάτικο δρολάπι, που όμως δεν εμπόδισε καθόλου τους χωριανούς να συγκεντρωθούν αργότερα στην καφετέρια για το καθιερωμένο πια νηστίσιμο δείπνο.
 
Άνοιξε ο δρόμος. Εκτύπωση E-mail
Επιτέλους ο αποκλεισμός μετά από ένα εικοσαήμερο έληξε. Έγινε μερική αποκατάσταση του δρόμου και έτσι οι Μεσενικολίτες μπορούν πλέον να πηγαίνουν στην Καρδίτσα και στα αμπέλια τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τον γύρο του ... κόσμου. Βέβαια χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί εκτός των δύο μεγάλων κατολισθήσεων υπάρχουν και άλλα επικίνδυνα σημεία με καταπτώσεις. Αναμένουμε την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, ώστε να αποδοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία και των λεωφορείων.
 
Επιδημία κατολισθήσεων. Εκτύπωση E-mail
Οι επίμονες καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών δυστυχώς είχαν σαν αποτέλεσμα να κοπεί ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό μας σε δύο σημεία. Πριν μέρες κατολίσθησε το ένα ρεύμα του δρόμου στη θέση "Καντιά" λίγο πιο κάτω από παλιότερη και αποκατασταθείσα μεγάλη κατολίσθηση. Έτσι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έρχεται και φεύγει μέσω Μορφοβουνίου. Σαν να μην έφτανε αυτό, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο δρόμος κόπηκε κοντά στη στάση και πάλι λίγο πιο πέρα από παλαιότερη κατολίσθηση. Πλέον στο χωριό μπορεί να πάει κάποιος ή μέσω Μορφοβουνίου η μέσω Μοσχάτου και Κορώνας. Επιβάλλεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αρμοδιότητα της οποίας είναι ο δρόμος άμεσα να παρέμβει για την αποκατάσταση της ζημιάς. Επίσης γίνεται φανερό πως η χρόνια εγκατάλειψη του δρόμου με τον μη καθαρισμό των χαντακιών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, έχει σαν τελικό αποτέλεσμα τις συχνές κατολισθήσεις οι οποίες για την αποκατάστασή τους απαιτούν σοβαρή δαπάνη. Είμαστε τελικά δηλαδή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι, όπως λέει και η γνωστή παροιμία.
 
Πάει κι ο Πάνος... Εκτύπωση E-mail
Μια Κυριακή πριν την Αποκριά έφυγε από τη ζωή κι ο Παναγιώτης (Πάνος) Σπανός σε ηλικία 61 ετών. Ο Πάνος τα τελευταία χρόνια είχε κλειστεί στο σπίτι του και έζησε σε τραγικές συνθήκες. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατορθώθηκε να παρέμβει κάποια κρατική δομή για να τύχει μιας πιο ανθρώπινης περίθαλψης και μεταχείρισης, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Θα τον θυμόμαστε τον Πάνο να τριγυρνά στο χωριό και να τραγουδά με όλη του τη δύναμη σκορπώντας πότε το κέφι και πότε την ταραχή με την διατάραξη της κοινής ησυχίας, ενώ ταυτόχρονα με το πηγαίο του χιούμορ δεν άφηνε κανέναν χωριανό απείραχτο.
 
Κι άλλη τραγική απώλεια. Εκτύπωση E-mail
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα η Ιωάννα Καπερώνη κόρη του Ηλία και της Χρυσούλας. Η Ιωάννα που είχε σπουδάσει Χημικός και Οινολόγος, εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο οινοποιείο και ήταν εξαιρετικά αγαπητός άνθρωπος. Τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Η κηδεία της που έγινε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο χωριό μας υπήρξε πάνδημη αφού ήρθε στο χωριό για να την αποχαιρετήσει πλήθος συγχωριανών φίλων και συναδέλφων της. Την νεκρική πομπή συνόδευσε η μπάντα του δήμου Καρδίτσας. Στους απαρηγόρητους γονείς της, στην αδελφή της Μαρία και στον γαμπρό της Φάνη εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήριά μας.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 434
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr