spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Ευχές Εκτύπωση E-mail
Εύχομαι σε όλους τους φίλους Μεσενικολίτες και όχι μόνο, το άγιο φως της Ανάστασης του Κυρίου, να σκορπίσει Ειρήνη, Αγάπη και Ανθρωπιά στις καρδιές όλων μας.

                                    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

                         Κωνσταντίνος Ηλία Κάτσιανος
                Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μεσενικολιτών Αθήνας
 
8/4ου/2012 Εκτύπωση E-mail
Έφυγε το πρωί της Κυριακής των Βαΐων από τη ζωή ο Αλέξανδρος Ζούκας. Τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη με την αρρώστια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο πόνος που νιώθουμε για το χαμό του συγχωριανού και αγαπημένου φίλου Αλέκου είναι μεγάλος. Η κηδεία του έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, στα Νέα Κοιμητήρια Θέρμης, παρουσία εκατοντάδων φίλων του από όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέο βιβλίο Εκτύπωση E-mail
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας και το Βιβλιοπωλείο "Γνώση" διοργάνωσαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο θέατρο του Μύλου στη Λάρισα την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξανδρου Ζούκα:
"Στη Χίο με τον Anatol de Meibohm".
Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν τετρακόσιοι περίπου Λαρισαίοι, ανάμεσα στους οποίους και συγχωριανοί μας που ζουν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.  Δυστυχώς ο Αλέκος έφυγε από κοντά μας την Κυριακή των Βαΐων χτυπημένος από την αρρώστια  με την οποία πάλευε τα τελευταία χρόνια. Η δουλειά του όμως για τον πολιτισμό του τόπου μας,  που άφησε πίσω του θα μείνει παρακαταθήκη σε όλους εμάς για να μας τον θυμίζει σε όλα τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

 
Η ντροπή του χωριού μας. Εκτύπωση E-mail
Τα χιόνια σχεδόν έλιωσαν στο χωριό και αποκαλύφθηκε για άλλη μια χρονιά η γυμνή αλήθεια δίπλα στην αυλή του δημοτικού μας σχολείου. Αποκαλύφθηκε δηλαδή η παράτυπη χαβούζα σκουπιδιών που λειτουργεί χρόνια τώρα σε αυτό το σημείο. Σακούλες όλων των χρωμάτων γεμάτες απορρίμματα διακοσμούν με άθλιο τρόπο το ρέμα δημιουργώντας μια τριτοκοσμική αίσθηση αθλιότητας σε όποιον σταθεί στην άκρη του δρόμου για να απολαύσει τη θέα. Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα, το 2012, άνθρωποι στο χωριό που δεν εννοούν να ζήσουν πολιτισμένα και να κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή να μπούνε στον κόπο να τα πάνε τα σκουπίδια στον κοντινότερο κάδο αντί να τα πετάνε στο ρέμα. Σε λίγες εβδομάδες βέβαια η ανοιξιάτικη βλάστηση θα καλύψει το αίσχος, αλλά το πρόβλημα θα εξακολουθήσει, έστω και κρυμένο κάτω από το χαλί της φύσης, να υπάρχει. Με την ευκαιρία μια μικρή συντήρηση στη σκάλα που οδηγεί στο σχολείο και που άρχισε να διαλύεται μάλλον κρίνεται απαραίτητη. Είναι κρίμα να σκεπαστεί από βάτα, να ξεκολήσουν όλες οι πλάκες και να καταστραφούν από έλλειψη συντήρησης τα μεταλλικά της κάγκελα.
 
Κλαδέματα. Εκτύπωση E-mail
Το πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο της σαρακοστής ο καιρός στο χωριό ήταν ανοιξιάτικος. Έτσι οι Μεσενικολίτες μπόρεσαν να ασχοληθούν με τα κλαδέματα και τη λίπανση των αμπελιών, ιδιαίτερα στις Λάκκες όπου το χιόνι είχε πια λιώσει και η γη έπαιρνε τις πρώτες βαθειές ανοιξιάτικες ανάσες της. Από την Τρίτη όμως 5 του Μάρτη ο καιρός χάλασε και πάλι και έτσι το υπόλοιπο των εργασιών αναβλήθηκε για τις καλύτερες μέρες που ελπίζουμε να έρθουν σύντομα.
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 262 - 270 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr