spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Μην το ξεχάσετε. Αυτό το Σάββατο στις 2 Ιουνίου το βράδυ στην πλατεία του χωριού μας θα γίνει τελικά ο χορός για τα λουκατζάρια με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί. Όλα θα είναι δωρεάν και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι.
 
ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΚΑ KINHMATA ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ Εκτύπωση E-mail

Εκδόθηκε από την εκτυπωτική Καρδίτσας και κυκλοφορεί το βιβλίο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού  Χρήστου Μηλίτση με τίτλο "Αρματολίκια και επαναστατικά κινήματα στα Άγραφα."Το βιβλίο που προλογίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας από το Μεσενικόλα κ. Χρίστος Κοτρώτσος Θεολόγος,Φιλόλογος,τεως Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, είναι νέα έκδοση του βιβλίου ΑΦΡΑΦΑ,εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία ,με αναδιάταξη επαυξημένη και βελτιωμένη την ύλη. .Το σχήμα του είναι 23Χ17και περιλαμβάνει περισσότερες από 200 φωτογραφίες διακεκριμένων αντρών που έδρασαν στη περιοχή των Αγράφων, βουλευτές, Νομάρχες και Δημάρχους της Θεσσαλίας, καθώς και πάρα πολλές επιλεγμένες φωτο γραφίες  με αρκετές παραστατικές εικόνες ανταρτών που έδρασαν στο διάστημα της κατοχής. Αναφέρεται στην ιστορία του Μεσενικόλα και στα χωριά του τέως Δήμου της Νεβρόπολης και τώρα Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Περιλαμβάνονται σ΄αυτό αρχαιολογικά και ιστορικά θέματα της περι οχής των Αγράφων και γενικότερα της Θεσσαλίας. Πολλά από αυτά είναι άγνωστα μέχρι σήμερα. Εξυμνεί τους αγώνες των κλεφτοαρματολών του 21 που αγωνίστηκαν σκληρά στα χιλιοτραγουδισμένα Άγραφα. Μεταφέρει τον αναγνώστη  στα λημέρια του Δίπλα, του Κατσαντώνη, των Μπουκα βαλέων, του Καραϊσκάκη. Περιέχει τα λαϊκά τραγούδια, που υμνούν και διαλαλούν τα λαμπρά κατορθώματα και εκφράζουν τον διακαή πόθο και τη μεγάλη επιθυμία ενός ανυπότακτου και τίμιου λαού, του Αγραφιώτικου λαού να αποκτήσει με κάθε τρόπο το μεγαλύτερο αγαθό, τη λευτεριά του . Πλούσια και η θεματολογία του. Περιλαμβάνει αρχαιιολογία,ιστορία από τα Ομηρικά  ακόμα χρόνια. Κάνει μια διαχρονική διαδρομή αναφέ ροντας όλους τους λαούς που πέρασαν από τα μέρη αυτά, Πελασγούς, Αιολείς, Αλευάδες, Θεσσαλούς, Σλάβους και Τούρκους. Περιγράφει τις μά χες και τις τοποθεσίες που έγιναν με του Τούρκους βεζύριδες  και πασάδες  στα ηρωικά βουνά των Αγράφων και πολλά άλλα ιστορικά γεγονότα με θέματα που αναφέρονται όχι μόνο στα θρυλικά και αδούλωτα Άγραφα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που  με επίμοχθους και σκληρούς αγώνες  συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας μας. Γίνεται λόγος και για τα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής αντίστασης. Αναφέρεται στους αγώνες και τις θυσίες των ανταρτών που αγωνίστηκαν στη περιοχή  και τέλος δεν παραλείπει να αναφερθεί σε πολλούς διακε κριμένους σπουδαίους άντρας, επιστήμονας  της περιοχής που  διέπρεψαν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, στρατιωτικής και πνευματικής ζωής της χώρας  και προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στη Πατρίδα μας.
 
Ο Μεσενικόλας ακτινοβολεί παντού και πάντοτε Εκτύπωση E-mail

Το γράψαμε και το ξανανεταιγράφουμε και τώρα. Δεν ξεχνάμε ούτε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό που έγραψε στη «ΝΕΒΡΟΠΟΛΗ» ο τότε Γραμματέας της Κοινότητας Μεσενικόλα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται με τη πάροδο του χρόνου. Τόσοι και τόσοι εκλεκτοί επιστήμονες προέρχονται από το χωριό μας, που τόσα προσέφεραν στη κοινωνία και γενικότερα στο ¨Έθνος μας. Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι ο γιος του συγχωριανού μας εκπαιδευτικού κ Χρήστου Μηλίτση, Πάρις, οικονομο όγος και εκπαιδευτικός που έχει σπουδάσει με υποτροφία του Ι.Κ.Υ στα Πανεπιστήμια Θεσ σαλονίκης και Αθηνών και κατέχει τα πτυχία Ανώτατης Βιομηχανικής, Παιδαγω γικής Ακαδημίας, καθηγητού Φιλιλογίας και ψυχολογίας και εργά στηκε ως Διευθυντής του Κ.Ε.Σ.Υ.Π (Κέντρου Εξυπηρέτησης Συμβουλευτικού Προσανατολισμού) Αττι κής έχει εκδώσει πρόσφατα  τα βιβλία με τους τίτλους, 1)«Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Επαγγελματικού Λυκεί ου», 2) «Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων», 3) «Αρχές Οικονο μικής Θεωρίας Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου», 4) «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ Ενιαίου Λυκείου» 5)«Αρχές οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρή σεων & Υπηρεσιών», 6) «Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Γ Ενιαίου Λυκείου» 7) «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  Γ Ενιαίου Λυκείου», 8) «Κριτήρια αξιολόγησης στις αρχές Οικονομικής Θεωρία». 9) «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2ου κύκλου». 10) «Αρχές οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων & Υπηρεσιών Γ Γενικού Λυκείου»,11) «Θέματα των Πανελλήνιων απολυτηρίων» και 11) «Γκλιν ο εξωγήινος» μυθιστό ρημα.Άπαντα εξεδώθησαν από τον Εκδοτικό Οίκο Πατάκη, κυκλοφορούν από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και αποτελούν πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Ενιαίου Λυκείου και για όσους επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια, γιατί αποτελούν μαθήματα επιλογής Πανελλαδικά εξεταζόμενα.
 
Λουκατζαραίοι. Εκτύπωση E-mail
Όσες προσπάθειες έγιναν για να γίνει ο εφετινός χορός των λουκατζαραίων πήγαν στο βρόντο λόγω του παρατετεμένου χειμώνα. Τελικά δόθηκε ριζική λύση και επιλέχτηκε ημερομηνία στην οποία αποκλείεται με απόλυτη βεβαιότητα να χιονίζει. Έτσι το Σάββατο στις 2 Ιουνίου το βράδυ στην πλατεία του χωριού μας θα γίνει τελικά ο χορός για τα λουκατζάρια με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί. Όλα θα είναι δωρεάν και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι.
 
Εκλογές. Εκτύπωση E-mail
Με καλό καιρό αλλά με μειωμένη προσέλευση έγιναν οι εκλογές στο χωριό μας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν  479
Έγκυρα:  466

Έλαβαν:
  ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 129 27,68%
ΚΚΕ 76 16,31%
ΣΥΡΙΖΑ 58 12,45%
ΠΑΣΟΚ 56 12,02%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 37 7,93%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 22 4,72%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 20 4,29%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 14 3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 10 2,15%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 8 1,72%
ΛΑΟΣ 8 1,72%
ΔΡΑΣΗ 7 1,50%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4 0,86%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4 0,86%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 3 0,64%
ΟΧΙ 3 0,64%
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 2 0,43%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2 0,43%
ΚΚΕ μλ - ΜΛ ΚΚΕ 1 0,22%
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ 1 0,22%
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 253 - 261 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr