spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Η απογραφή του 1454. Εκτύπωση E-mail
Με μεγάλη χαρά φέρνουμε στο φως τα κατάστιχα της απογραφής που έκανε το 1454 για το Οθωμανικό τότε κράτος ο Μουράτ Μπέης με τον γραμματικό του Ρουστέμ. Σκοπός της απογραφής ήταν η φορολογία. Όταν καταφέρουμε να αποδώσουμε με ακρίβεια στα Ελληνικά τα γραφόμενα θα έχουμε μια εικόνα για το πώς ήταν και από τι ανθρώπους κατοικούνταν ο Μεσενικόλας 550 χρόνια πριν.
Τεκμήριο 1
Τεκμήριο 2
Τεκμήριο 3
Τεκμήριο 4
 
Τύχη μέσα στην ατυχία. Εκτύπωση E-mail
Παραλίγο να είχαμε συνέχεια στα τραγικά γεγονότα που πλήττουν τελευταία το χωριό μας. Μικρό αγροτικό αυτοκίνητο εξετράπη του δρόμου στη θέση "βρυτσούλα" και έπεσε, αφού πήρε τούμπες, μέσα σε στέρνα που υπήρχε από παλιά 10 μέτρα κάτω από το δρόμο για τις ανάγκες του παρακείμενου κήπου, στο χείλος του μεγάλου γκρεμού. Αν η στέρνα αυτή δεν σταματούσε την πτώση του αυτοκινήτου η εξέλιξη του περιστατικού θα ήταν τραγική, αφού το αυτοκίνητο θα έφτανε στο κρυόρεμα και οι συνέπειες θα ήταν μοιραίες για τον οδηγό που είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι.
 
Έρημες οι πλατείες. Εκτύπωση E-mail
Ενώ μπήκαμε ήδη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη δεν βρέθηκε επαγγελματίας πρόθυμος να εκμεταλευτεί τις πλατείες του Μεσενικόλα. Τα υπάρχοντα επί της πλατείας καταστήματα παραμένουν κλειστά, ενώ όσα λειτουργούν σε παρακείμενους χώρους δεν αποφασίζουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο χώρο της πλατείας. Έτσι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει αποκαρδιωτική και ο χώρος των πλατειών έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Είναι κρίμα ένα τέτοιο ωραίο μέρος με τα αξεπέραστα αιωνόβια πλατάνια του να βρίσκεται σε αυτό το κακό χάλι.
 
Τραγικός και ο επίλογος. Εκτύπωση E-mail
Πλημύρισε το χωριό μας από εκατοντάδες Μεσενικολίτες αλλά και πολλούς άλλους φίλους του Χρήστου Λαδιά που ήρθαν να του πουν το στερνό αντίο. Η κοινωνία του χωριού μας συγκλονισμένη παρακολούθησε την τελευταία πράξη του δράματος. Περνάμε πραγματικά δύσκολες μέρες. Μόλις δέκα μέρες πριν χάθηκε εντελώς ξαφνικά και ο σαραντατριάχρονος Γιώργος Γρηγορίου, πατέρας τεσσάρων παιδιών γαμπρός του Απόστολου Νούσια, ενώ των Βαΐων είχαμε χάσει και τον Αλέξανδρο Ζούκα. Τρεις νέοι άνθρωποι σε τόσο μικρό διάστημα είναι απώλεια, για τη μικρή κοινωνία του Μεσενικόλα, που δεν αντέχεται. Ας ελπίσουμε ότι το κακό θα σταματήσει εδώ.
 
Τραγική είδηση. Εκτύπωση E-mail

Έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο ο συγχωριανός μας Χρήστος Νικολάου Λαδιάς σε ηλικία μόλις 55 ετών. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τελευταία η επιχείρησή του τον οδήγησαν στη μοιραία απόφαση να θέσει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του τo απόγευμα της Τρίτης 3 Ιουλίου. Ο Χρήστος Λαδιάς υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πλαστήρα και η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο χωριό μας. Αιωνία του η μνήμη. Σχετικό δημοσίευμα

 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 244 - 252 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr