spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Πετιμέζι Εκτύπωση E-mail
Ένα νέο αλλά ταυτόχρονα και πολύ παλιό προϊόν επανεμφανίστηκε και πωλείται στο χωριό μας. Είναι το γνωστό σε όλους τους Μεσενικολίτες πετιμέζι. Το πετιμέζι είναι η πεμπτουσία του σταφυλιού με πολλές ευεργετικές αλλά και ταυτόχρονα θεραπευτικές ιδιότητες. Δεν το ονόμαζαν τυχαία φάρμακο οι παλιοί. Τους επιβεβαίωσαν άλλωστε απόλυτα οι πρόσφατες ανακοινώσεις που έκανε ο καθηγητής του Βιοχημικού τμήματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτας για την έντονη αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμού της ποικιλίας Μαύρο Μεσενικόλα, που είναι και το καλύτερο σταφύλι για να φτιάξει κάποιος πετιμέζι. Για να το προμηθευτείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ιστοσελίδα μας ή στο τηλέφωνο 6975516886.
 
28η Οκτωβρίου 2012 Εκτύπωση E-mail
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος στο χωριό μας. Την Παρασκευή το βράδυ έφτασε το πούλμαν του συλλόγου των Μεσενικολιτών της Αθήνας και έφερε τους συγχωριανούς μας από την πρωτεύουσα. Το Σάββατο το μεσημέρι οργανώθηκε η καθιερωμένη πια γιορτή της πίτας με μεγάλη επιτυχία. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι γεύτηκαν τις θαυμάσιες πίτες που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού και γλέντησαν με την ψυχή τους. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε και λαμπαδηδρομία. Την Κυριακή τελέστηκε η δοξογία στην εκκλησία του χωριού, έγινε η κατάθεση των στεφάνων, η παρέλαση των μαθητών του δημοτικού μας σχολείου και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια συγκινητική σχολική γιορτούλα στο Πνευματικό Κέντρο. Αισθητή ήταν η απουσία του επί δεκαετίες τελετάρχη γραμματέα της κοινότητας και του δήμου Θωμά Ποδηματά, αλλά ήταν απόλυτα δικαιολογημένος, αφού πριν λίγες μόλις ημέρες απέκτησε δίδυμα αγοράκια. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους και στο φίλο Θωμά στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για τα νέα μέλη της οικογενείας του.
 
Καφενείο: "Ο ΚΩΣΤΑΣ". Εκτύπωση E-mail
Νέο καφενείο άρτια εξοπλισμένο άνοιξε στο χωριό μας, στην πλατεία Καζάση, στο ακίνητο του Κώστα Παπαγρηγορίου. Την νέα επιχείρηση άνοιξε ο Κώστας Μιαρίτης και είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να κάνουν όμορφες παργματικά προσπάθειες. Του ευχόμαστα ολόψυχα κάθε επιτυχία.
 
Γιορτή παραδοσιακής πίτας Εκτύπωση E-mail
Η Ένωση Μεσενικολιτών Αθηνών διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τριήμερη εκδρομή στο Μεσενικόλα με την ευκαιρία της Γιορτής Παραδοσιακής Πίτας, που πλέον έχει γίνει θεσμός χάρη στη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση. Αναχώρηση: Παρασκευή 26/10/2012 στις 15:30 μ.μ. από την Ομόνοια μπροστά από το Hondos Center. Επιστροφή: Κυριακή 28/10/2012 αναχώρηση στις 15:00μ.μ. για Αθήνα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ. Παρακαλούνται οι απανταχού Μεσενικολίτες να τιμήσουν την εκδήλωσή μας. Το Σάββατο το μεσημέρι στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας και θα προσφερθούν σε όλο τον κόσμο παραδοσιακές χωριάτικες πίτες. Η Ένωσή μας θα προσφέρει πιάτο με διάφορους μεζέδες. Η Ένωση Μεσενικολιτών Αθηνών προσκαλεί όλο το χωριό για να χαρούμε όλοι μαζί αυτή την εκδήλωση. Προτεινόμενες πίτες: Τυρόπιτα, Χορτόπιτα, Γαλατόπιτα, Μπατζίνα αλλά και όποια άλλη πίτα προσφερθεί, καλοδεχούμενη. Όσες κυρίες θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα: Κουτσίκα Πάτρα: 6973296987 Στυλογιάννη Βαρβάρα: 6973691180
 
Γομαροκαλόκαιρο ! Εκτύπωση E-mail
Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη ο καιρός στο χωριό μας είναι τελείως καλοκαιρινός. Ο ζεστός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν πολύ ευχάριστη τη διαμονή όσων έχουν απομείνει στο χωριό μας και όσων ανεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα. Ο καλός καιρός διευκολύνει επίσης και την ολοκλήρωση του τρυγετού με την ντόπια ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα που ωριμάζει τελευταία από όλες τις άλλες ποικιλίες σταφυλιών. Γομαροκαλόκαιρο λέμε στην ντοπιολαλιά μας την παράταση του καλοκαιρινού καιρού στους μήνες του φθινοπώρου.
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 226 - 234 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr