spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσενικόλα. Εκτύπωση E-mail
Στις 4/8/2013 ημέρα Κυριακή θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας. Επίσης την Κυριακή 28/7/2013 σις 11.30 το πρωί θα γίνει συνέλευση-ενημερωτική συγκέντρωση- για τους σκοπούς και τη δράση του συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας. Για περισσότερες πληροφορίες και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη διοίκηση του συλλόγου επικοινωνήστε με τον πρόεδρο κ. Μηλιώνη Σεραφείμ στο τηλέφωνο: 6977673036
 
Προσοχή στη λακούβα!!! Εκτύπωση E-mail
Εδώ κι αρκετούς μήνες ο δρόμος στη βρύση Βασαρδάνη παρουσίασε υποχώρηση του οδοστρώματος λόγω διάβρωσης της υποδομής του από υπόγεια νερά. Δημιουργήθηκε έτσι μια επικίνδυνη τρύπα για τους διερχόμενους. Για την αποφυγή ατυχήματος τοποθετείται πότε ο κάδος σκουπιδιών και πότε κομμένο κλαρί στο επικίνδυνο σημείο. Και ενώ ο καιρός περνάει ουδεμία κίνηση αποκατάστασης της ασφάλειας του δρόμου γίνεται. Η αρμοδιότητα βέβαια ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, αλλά αν δεν σκουντήσει αρκετά και η τοπική αυτοδιοίκηση φως δεν πρόκειται να φανεί. Άντε λοιπόν γιατί τον ερχόμενο χρόνο έχουμε και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
 
Ένα κάπως διαφορετικό καλοκαίρι. Εκτύπωση E-mail
Λίγο η παρατεινόμενη δροσιά λίγο οι εκκρεμότητες με τις φορολογικές δηλώσεις, λίγο η οικονομική κρίση, στο χωριό μας δεν φάνηκε ακόμα αρκετός κόσμος. Ο Ιούλης μεσιάζει, στην πάνω πλατεία βγήκαν τα τραπεζάκια έξω και οι ερωτήσεις για το δεκαπενταύγουστο πέφτουν βροχή, αφού μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν υπήρξε ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την εφετινή γιορτή κρασιού, που κλείνει το καλοκαίρι αυτό τα τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας. Στα πλαίσια αυτά έπεσε και η ιδέα να επαναδραστηριοποιηθεί ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας με γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες, που υπάρχει σκέψη να γίνουν στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 4 Αυγούστου. Αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις επί όλων των ανωτέρω.
 
Καταστροφικά μποφώρ... Εκτύπωση E-mail
Πολύ δυνατός αέρας έπληξε το χωριό μας και όλη την ευρύτερη περιοχή την Πέμπτη 23 Μαΐου. Φύσαγε ανελέητα όλη τη νύχτα και το κακό συνεχίστηκε ασταμάτητα ολόκληρη τη μέρα με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές ζημιές τόσο στα αμπέλια όσο και στους κήπους που είχαν ήδη φυτέψει οι Μεσενικολίτες.
 
Ξετσίμπλιασμα... Εκτύπωση E-mail
Καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάη οι Μεσενικολίτες έχουν πέσει με τα μούτρα στην ίσως πιο μπελαλίδικη δουλειά του αμπελιού. Το "ξετσίμπλιασμα" είναι η αφαίρεση των νέων βλαστών που φύονται στις μασχάλες του αρχικού βλαστού και των φύλλων. Η ζέστη πια είναι έντονη και τις μεσημεριανές ώρες η δουλειά στο αμπέλι είναι αρκετά κουραστική. Πάντως μέχρι στιγμής η παραγωγή φαίνεται ότι θα είναι καλή, αν και ένα χαλάζι την έκανε ήδη τη ζημιά του στα ορεινότερα κυρίως αμπέλια του χωριού μας.
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 199 - 207 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr