spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Παιχνίδια στην πλάτη των αμπελουργών Εκτύπωση E-mail
Μόλις μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο εκκαθαριστής του οινοποιείου παραιτήθηκε με αποτέλεσμα τη δημιουργία δυστυχώς έκρυθμης κατάστασης όσον αφορά το μέλλον της φετινής και όχι μόνο παραγωγής σταφυλιών. Τελευταία πια ελπίδα των αμελουργών μας είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη με αίτημα τον άμεσο διορισμό ορκωτών λογιστών ως εκκαθαριστών, με εντολή να γίνει η εκκαθάριση της ΕΑΣΚ με το οινοποιείο εν λειτουργία, ώστε να μην πάει χαμένη η παραγωγή των σταφυλιών του Μεσενικόλα και όλης της Καρδίτσας.
 
Εξελίξεις στο οινοποιείο. Εκτύπωση E-mail
Συνέλευση - συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στο χώρο του οινοποιείου Καρδίτσας οι αμπελουργοί του συνεταιρισμού "Διόνυσος", που είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις και να προχωρήσουν στον τρύγο και στο πάτημα των σταφυλιών. Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν οι βουλευτές Σιούφας και Μιχαλάκης ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, οι δήμαρχοι Καρδίτσας και λίμνης Πλαστήρα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Καρδίτας του ΚΚΕ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο πρόεδρος των Αμβυκούχων και πολλοί άλλοι. Όλοι οι παρευρεθέντες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον συνεταιρισμό "Διόνυσος¨και απαίτησαν το οινοποιείο να λειτουργήσει άμεσα με ευθύνη του συνεταιρισμού. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών εμφανίστηκε ο εκκαθαριστής κ. Κουκουλέτσος και ανακοίνωσε προς τους παρευρισκόμενους ότι μόλις σήμερα, με δύο μήνες καθυστέρηση, έλαβε την κοινοποίηση για τον διορισμό του, οπότε αναλαμβάνει τα καθήκοντά του άμεσα. Η συνέλευση αποφάσισε να δώσει στον εκκαθαριστή διορία μέχρι την επόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της παραλαβής του οινοποιείου και την ενοικίασή του στον συνεταιρισμό "Διόνυσος", ώστε να αρχίσει επιτέλους ο τρύγος για να μην πάει όλη η φετινή παραγωγή χαμένη.
 
Είμαστε πια πρωταθλητές!!! Εκτύπωση E-mail
Πλήθος νέων παιδιών ήρθε και φέτος το καλοκαίρι στο χωριό μας. Συγκροτήθηκε έτσι μια πανίσχυρη ποδοσφαιρική ομάδα που σάρωσε όλους τους αντιπάλους της, μεταξύ των οποίων και τον αιώνιο αντίπαλο το Μορφοβούνι, στο τουρνουά των χωριών του δήμου της Λίμνης Πλαστήρα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των οπαδών μας - ανάμεσά τους και πολλών κοριτσιών- που δημιουργούσαν κλίμα νίκης και εμψύχωναν τους ποδοσφαιριστές. Στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο γήπεδο του χωριού μας η ομάδα μας νίκησε τη Φυλακτή (Σερμενίκ) με σκορ 2-0 και κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο!
 
Αγωνία για το οινοποιείο! Εκτύπωση E-mail
Τα μέλη και οι αμπελουργοί του αγροτικού συνεταιρισμού "Διόνυσος" προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του οινοποιείου Καρδίτσας και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο. Το ΔΣ του αγροτικού συνεταιρισμού αμπελοοινικού τομέα Καρδίτσας ο «Διόνυσος» δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο να δεχτεί την σφράγιση του οινοποιείου της Ενωσης, η οποία είναι σε φάση εκκαθάρισης ενώ πλησιάζει η περίοδος του τρύγου. Τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο ώστε το οινοποιείο να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο και ο συνεταιρισμός ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές του Νομού Καρδίτσας και να τους στηρίξουν έμπρακτα.
 
Οινοποιείο Εκτύπωση E-mail
Ενώ πλησιάζει η εποχή του τρύγου αβεβαιότητα επικρατεί στους αμπελουργούς του χωριού μας για τη διάθεση του προϊόντος αφού η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης. Οι αμπελουργοί του νομού Καρδίτσας, ανάμεσά τους και πολλοί Μεσενικολίτες, έχουν συστήσει ήδη πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την επωνυμία "Διόνυσος" με σκοπό να μπορέσουν να μισθώσουν και να λειτουργήσουν οι ίδιοι το οινοποιείο. Μακάρι οι προσπάθειές τους να ευοδωθούν και να έχουμε τελικά ένα καλό αποτέλεσμα.
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 190 - 198 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr