spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Ευτυχές γεγονός! Εκτύπωση E-mail
Την ημέρα του Αγίου Δημητρίου η Ευτυχία Βελαέτη σύζυγος του Βάιου Βασιλείου Καλλιά, γέννησε το δεύτερο παιδί τους αγοράκι. Να τους ζήσει και να είναι πάντα καλά!!!
 
Γιορταστικό καλοκαιρινό τριήμερο Εκτύπωση E-mail
Με καταπληκτικό καλοκαιρινό καιρό γιορτάσαμε την 28η Οκτώβρη στο χωριό μας. Πολλοί οι επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους και καμιά πενηνταριά του συλλόγου Μεσενικολιτών της Αθήνας. Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου αποδείχτηκε πολύ μικρή για τη γιορτή της πίτας που φαίνεται ότι καθιερώθηκε πια για τα καλά. Η μέρα της 28ης ήταν η καλύτερη. Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και σχολική γιορτούλα στην καφετέρια συγκίνησαν όλους τους χωριανούς και επισκέπτες. Και του χρόνου να είμαστε καλά.
 
Γιορτή παραδοσιακής πίτας στο Μεσενικόλα Εκτύπωση E-mail
Η Ένωση Μεσενικολιτών Αθηνών διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά τριήμερη εκδρομή στο Μεσενικόλα με την ευκαιρία της Γιορτής Παραδοσιακής Πίτας, που πλέον έχει γίνει θεσμός χάρη στη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση. Αναχώρηση: Σαββάτο 26/10/2013 στις 8:30 π.μ. από την Ομόνοια μπροστά από το Hondos Center. Επιστροφή: Δευτέρα 28/10/2013 αναχώρηση στις 14:00 μ.μ. για Αθήνα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τιμή εισιτηρίου 20 Ευρώ. Παρακαλούνται οι απανταχού Μεσενικολίτες να τιμήσουν την εκδήλωσή μας. Την Κυριακή 27/10/2013 στις 13:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας και θα προσφερθούν σε όλο τον κόσμο μεζέδες και παραδοσιακές χωριάτικες πίτες. Η Ένωση Μεσενικολιτών Αθηνών προσκαλεί όλο το χωριό για να χαρούμε όλοι μαζί αυτή την εκδήλωση. Προτεινόμενες πίτες: Τυρόπιτα, Χορτόπιτα, Γαλατόπιτα, Μπατζίνα, Πλαστός, αλλά και όποια άλλη πίτα προσφερθεί, καλοδεχούμενη. Όσες κυρίες θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα: Τσιώλα-Καλλιά Ευγενία: 6955660169 Αντωνάκη Βάνα: 6972085768 Για κρατήσεις θέσεων στο πούλμαν: Κουτσίκα Πάτρα: 6973296987 Για οποιεσδήποτε πληροφορίες: Καρβούνης Χρυσόστομος: 6977686749
 
Τρύγος χωρίς οινοποιείο!!! Εκτύπωση E-mail
Πλησιάζουμε στο τέλος του Σεπτέμβρη και ο τρύγος σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Τελικά παρά τις μεγάλες προσπάθειες των αμπελουργών του συνεταιρισμού "Διόνυσος" δεν στάθηκε δυνατό να λειτουργήσει το οινοποιείο για να απορροφήσει την παραγωγή. Έτσι οι αμπελουργοί της περιοχής μας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την οινοποίηση των σταφυλιών. Πάντως η ποιότητα των σταφυλιών ήταν φέτος άριστη και περιμένουμε να παραχθούν τα καλύτερα κρασιά όλων των εποχών.
 
Το γλέντι στο παζαράκι. Εκτύπωση E-mail
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτέμβρη το γλέντι στην πλατεία του χωριού μας που οργανώθηκε από τον πρόσφατα επανεργοποιηθέντα πολιτιστικό σύλλογο. Εκατοντάδες συγχωριανοί μας έφαγαν νοστιμότατη προβατίνα, ήπιαν Μεσενικολίτικο κρασί και γλέντησαν με την ψυχή τους. Ο πολιτιστικός σύλλογος μάλιστα στη συνέχεια δημοσίευσε και ισοσκελισμένο οικονομικό απολογισμό της όλης εκδήλωσης. Συγχαρητήρια στους οργανωτές.
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 181 - 189 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr