spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Οι δημοτικές εκλογές. Εκτύπωση E-mail
Δήμαρχος εκλέγεται ο κ. Τσιαντής από την πρώτη Κυριακή με 3143 ψήφους, ποσοστό 58,09% και 13 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Τουλιάς παίρνει 1933 ψήφους, ποσοστό 35,72% και επτά έδρες και ο κ. Ελευθερίου 335 ψήφους, ποσοστό 6,19% και μία έδρα. Στον Μεσενικόλα έλαβαν: Τσιαντής 252 ψήφους και ποσοστό 56,25%, Τουλιάς 118 ψήφους και ποσοστό 26,34%, Ελευθερίου 78 ψήφους και ποσοστό 17,41%. Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας εκλέγεται ο Τάσος Καλλιάς και μέλη του συμβουλίου οι Χαρίλαος Λαδιάς και Αντιγόνη Κρανιά. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν εκλέγονται για άλλη μια φορά Μεσενικολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής. Εκτύπωση E-mail
Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής διοργάνωσε την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στην Τ.Κ. Μεσενικόλα, σειρά εξετάσεων. Οι εξετάσεις αφορούσαν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, άτομα «υψηλού κινδύνου» (υπέρβαρους, καπνιστές κλπ) αλλά και γενικότερα όσους επιθυμούσαν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους. Τα αποτελέσματα μέσω λογισμικού τηλεϊατρικής μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εκεί ειδικοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι) θα τα αξιολογήσουν και με τον ίδιο τρόπο θα αποσταλεί η συμβουλευτική τους γνωμάτευση. Ο εξοπλισμός του προγράμματος επιτρέπει σε μια ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. (ιατρός, νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας), να επισκέπτεται κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας,ώστε να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του προγράμματος οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
 
Οι υποψήφιοι Μεσενικολίτες. Εκτύπωση E-mail
Κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο Καρδίτσας οι συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα υπάρχουν τρεις συνδυασμοί στους οποίους συμμετέχουν οι εξής Μεσενικολίτες: Συνδυασμός Ελευθερίου: Για το δημοτικό συμβούλιο: Γιαννακοπούλου Αικατερίνη, Ιωακείμ Σωτήριος, Ποδηματάς Ευάγγελος και για το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας: Γιαννακόπουλος Ιωάννης, Κρανιά Μυρτώ και Στυλογιάννης Αντώνιος. Συνδυασμός Τουλιά: Για το δημοτικό συμβούλιο: Αντωνούλα Ιωάννα, Καπερώνης Γεώργιος και για το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας: Κρανιά Αντιγόνη, Μακρυνίκας Δημήτριος, Μηλιώνης Σεραφείμ. Συνδυασμός Τσιαντή: Για το δημοτικό συμβούλιο: Μανώλης Γεώργιος, Σκαμαγκούλης Αντώνιος, Ψημμένου Βασιλική και για το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας: Ζαχαρής Απόστολος, Καλλιάς Αναστάσιος, Καρακατσιάνη Χρυσούλα, Λαδιάς Χαρίλαος. Καλή επιτυχία σε όλους.
 
Έφυγε ο Μαέστρος. Εκτύπωση E-mail
Ο Σωτηράκης Παπαϊωάννου, ο αγαπημένος Μαέστρος των Μεσενικολιτών και όχι μόνο, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 85 ετών. Ο Σωτήρης Παπαϊωάννου ήταν ο μικρότερος γιος του Μαστροβαγγέλη. Υπήρξε αυτοδίδακτος μουσικός ενώ στη δεκαετία του 1960 συνδέθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και συμμετείχε στην τότε ορχήστρα νέων καλλιτεχνών που οργάνωσε ο συνθέτης. Ο Σωτήρης έγραψε μουσική αλλά και στίχους για αρκετά τραγούδια, μερικά από τα οποία τα πούλησε για μικρο ποσά σε άλλους συνθέτες. Μεγάλη επιτυχία έγινε το τραγούδι του "Κρίμα ρε φίλε μου" που το τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Έτσι στον καλλιτεχνικό κόσμο ο Σωτήρης ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο ..."Φίδης". Ήταν πάντα χαμογελαστός και "έξω καρδιά" άνθρωπος και αυτό τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό απ' όλους μας. Αιωνία του η μνήμη.
 
Πάσχα στο χωριό. Εκτύπωση E-mail
Η ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος φαίνεται ότι ενθάρρυνε τους απανταχού Μεσενικολίτες, οι οποίοι σε αντίθεση με τα περασμένα Χριστούγεννα που δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου, τώρα ήρθαν σε ικανοποιητικό βαθμό στον Μεσενικόλα. Η περιφορά του επιταφίου έγινε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με αρκετό κόσμο και με πολύ καλό καιρό. Η Ανάσταση επίσης συγκέντρωσε αρκετούς συγχωριανούς μας στην εκκλησία του χωριού μας. Ο Αναφανός με τη βοήθεια του αέρα κάηκε θεαματικά και μαζί με τα πυροτεχνήματα έδωσε μια πολύ ωραία και γιορταστική εικόνα. Χρόνια Πολλά σε όλους μας.
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 163 - 171 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr