spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Έγινε το Παζαράκι. Εκτύπωση E-mail
Με επιτυχία διεξήχθη και το Παζαράκι στο χωριό μας. Η πλατεία του χωριού και ο κεντρικός δρόμος κατακλύστηκαν από παράγκες με κάθε είδους εμπορεύματα. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση επισκεπτών από το γειτονικό Μορφοβούνι. Ο καιρός, μας έκανε το χατήρι και διέψευσε όλες τις δυσμενείς προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το βράδυ της Παρασκευής ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργάνωσε στην πλατεία του χωριού γλέντι και η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που από κάποια στιγμή και μετά ο χώρος γέμισε ασφυκτικά και δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι προσερχόμενοι. Οι γυναίκες του χωριού υπό τις οδηγίες του αρχιμάγειρα Τάκη Φιλίππου μαγείρεψαν προβατίνα με πληγούρι και το αποτέλεσμα ήταν ένα αληθινά πεντανόστιμο φαγητό. Η ορχήστρα του Γιώργου Κατσάρη με τον Νίκο Μιαρίτη στο κλαρίνο σκόρπισε το κέφι, και το γλέντι κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Μελανό σημείο στην όλη διοργάνωση ήταν η άρνηση ορισμένων να αγοράσουν λαχνούς για να συμβάλλουν και αυτοί, έστω συμβολικά, στα έξοδα του φαγητού και του γλεντιού. Έτσι σαν καλοί και διαλεγμένοι οι εν λόγω μοσχόφαγαν το φαΐ που πλήρωσαν οι υπόλοιποι, που είχαν το φιλότιμο να αγοράσουν λαχνούς, που στο κάτω κάτω της γραφής μοίραζαν και πλούσια δώρα. Δεν πειράζει, Καλή Χρονιά να έχουμε και τα παθήματα κάποτε, πώς να το κάνουμε, γίνονται μαθήματα.
 
Ξεκίνησε το οινοποιείο !!! Εκτύπωση E-mail
Σήμερα 1η του Σεπτέμβρη ξεκίνησε και πάλι την παραλαβή σταφυλιών το οινοποιείο της Καρδίτσας που τώρα πια έχει ενοικιαστεί από τους ίδιους τους αμπελουργούς που συνεταιρίστηκαν στον νέο συνεταιρισμό τους τον "ΔΙΟΝΥΣΟ". Στον συνεταιρισμό πια κουμάντο κάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, με πρωτεργάτες τους Μεσενικολίτες, και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Ελπίζουμε ότι σύντομα στην τοπική αγορά θα ξανακυκλοφορήσουν τα συνεταιριστικά προϊόντα που τόσο είχε αγαπήσει ολόκληρη η περιοχή μας, και όχι μόνο, σε ακόμα καλύτερη ποιότητα. "Καλά διάφορα" λοιπόν ...
 
ΠΑΖΑΡΑΚΙ !!! Εκτύπωση E-mail
Το βράδυ της Παρασκευής 5 Σεπτέμβρη θα γίνει στην πλατεία του χωριού μας το τελευταίο εφετινό καλοκαιρινό μας γλέντι. Ο Γιώργος Κατσάρης με την ορχήστρα του θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Ο πολιτιστικός σύλλογος θα προσφέρει δωρεάν προβατίνα μαγειρεμένη με μπλουγούρι, ενώ θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια και χρήσιμα δώρα. Να είστε όλοι εκεί !!!
 
Γιορτή Κρασιού. Εκτύπωση E-mail
Μία από τις ομορφότερες γιορτές κρασιού έγινε φέτος στο χωριό μας. Για την επιτυχία της δούλεψαν με ενθουσιασμό δεκάδες εθελοντές και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε πλήρως. Ο καιρός ήταν καλός σύμμαχος και οι επισκέπτες της γιορτής γλέντησαν με την ψυχή τους και γεύτηκαν τα υπέροχα Μεσενικολίτικα κρασιά. Η γιορτή άνοιξε με το χορευτικό του χωριού μας. Ο Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο και οι Λάκης Χαλκιάς και Δημήτρης Κοντογιάννης με την παρέα τους μας ταξίδεψαν στο Ελληνικό τραγούδι. Η μεγάλη έκπληξη όμως της γιορτής μας ήταν η τελευταία βραδιά με την Ίριδα Κουφογάζου και ένα πραγματικά καταπληκτικό συγκρότημα που για σχεδόν επτά ολόκληρες ώρες έπαιζε ασταμάτητα κατακτώντας το μυαλό και την ψυχή του κοινού, ιδιαίτερα της νεολαίας. Ελπίζουμε πως σύντομα θα δούμε την Ίριδα, που έχει ρίζες στον Μεσενικόλα, να πετυχαίνει όλα όσα πραγματικά αξίζει.
 
Στους παραγωγούς το οινοποιείο. Εκτύπωση E-mail

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τρίτη 12-08-2014, η Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών Αμπελοοινοϊκού τομέα Καρδίτσας ο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ", όπου και ανακοίνωσε τη μίσθωση του Οινοποιείου-Αποσταγματοποιείου της πρώην ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ από τον Συνεταιρισμό τους.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τονίστηκαν τα εξής:

"Σας ανακοινώνουμε σήμερα ότι το Οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο της πρώην ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μισθώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό παραγωγών Αμπελοοινικού τομέα Καρδίτσας ο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ".
Ο αγώνας τριών χρόνων με την στήριξη και των φορέων του Ν.Καρδίτσας δικαιώθηκε.
Παρόλο που θεωρούμε το ενοίκιο της μίσθωσης υψηλό, αποφάσισαμε την μίσθωση για να στηρίξουμε τους παραγωγούς - αμπελουργούς ολόκληρου του νομού.

Στόχοι του ΔΙΟΝΥΣΟΥ είναι:
α) Η αξιοποίηση όλης της παραγωγής του νομού
β) Οι δίκαιες τιμές στους παραγωγούς
γ) Η παρουσία του νομού Καρδίτσας με συνεταιριστικά προϊόντα αμπέλου όπως γίνονταν τόσα χρόνια.
δ) Η αύξηση της αμπελοκαλλιέργιας στο νομό.

Δεσμευόμαστε ότι τα συνεταιριστικά μας προϊόντα θα είναι υψηλού επιπέδου όπως αρμόζει στα συνεταιριστικά προϊόντα.
Καλούμε όλους τους παραγωγούς του νομού να έρθουν κοντά μας και να στηρίξουν την προσπάθεια του "ΔΙΟΝΥΣΟΥ".
ΤΟ ΔΣ του Συνεταιρισμού σύντομα θα ανακοινώσει την Διοικητική δομή του Οινοποιείου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
ΓΚΑΖΟΥΝΗΣ ΦΩΤΗΣ

 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 145 - 153 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr