spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Αύγουστος 2015. Το οκταήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό. Εκτύπωση E-mail
Δεν είχαν προηγούμενο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Μεσενικόλα που έγιναν στο διάστημα 8 έως και 15 Αυγούστου.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου οργανώθηκαν παράλληλα δύο εκδηλώσεις, έκθεση τοπικών προϊόντων και γεύσεων στην πλατεία Σαρρή και σεμινάριο γευσιγνωσίας στο Μουσείο οίνου. Παράλληλα το βράδυ της ίδιας μέρας στην πλατεία του χωριού μας οργανώθηκε ροκ συναυλία του συγχωριανού μας Άλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου εγγονού του αξέχαστου Άλκη Ζούκα.
Η επόμενη μέρα Κυριακή 9 Αυγούστου περιλάμβανε τιμητική συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του γιατρού Γιάννη Γακιόπουλου κατά την οποία αποκαλύφθηκε και η πλάκα με το όνομά του, για την ονοματοδοσία της πλατείας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το 2009, κατόπιν εισήγησης του τότε τοπικού συμβουλίου του χωριού μας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε στην πλατεία επίσης γλέντι προσφορά του κ. Κώστα Η. Κάτσιανου.
Η Δευτέρα 10 Αυγούστου περιλάμβανε θεατρική παράσταση με το έργο “Το Μελτεμάκι” του Δημήτρη Χορν με τον θίασο “ΟΨΙΣ”. Η παράσταση ήταν προσφορά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Την Τρίτη 11 Αυγούστου το πρωί τα πιτσιρίκια του χωριού μαζεύτηκαν στην πλατανοσκέπαστη πλατεία μας για να ζωγραφίσουν με θέμα το αμπέλι και το κρασί, και μας χάρισαν δεκάδες πανέμορφα έργα που θα εκτεθούν ομαδικά σε προσεχή εκδήλωση.
Το βράδυ της ίδιας μέρας περιλάμβανε ομιλίες στην πλατεία ειδικών επιστημόνων για την ποικιλία “Μαύρο Μεσενικόλα” και τα αμπελουργικά δικαιώματα. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας “MONDOVINO”.
Την Τετάρτη 12 Αυγούστου οργανώθηκε ο καθιερωμένος πια γύρος του κρυορέματος με ρεκόρ συμμετοχών.
Το τριήμερο 13, 14 και 15 Αυγούστου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη γιορτή κρασιού που όπως κάθε χρόνο προσφέρει στους χωριανούς και τους επισκέπτες ατέλειωτες στιγμές γλεντιού και κεφιού.

Όλες οι εκδηλώσεις σημείωσαν επιτυχία και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια οι οργανωτές κατάφεραν να απομείνει και ένα σημαντικό θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε υψηλότερους στόχους.
Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλλαν η έκδοση του προγράμματος της γιορτής στο οποίο έγιναν με μεγάλη προθυμία χορηγοί αρκετοί συγχωριανοί μας, αλλά και όχι μόνο, επαγγελματίες. Το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να εκδοθεί χωρίς την συμβολή του συγχωριανού μας Χρήστου Βασιλάκου που δούλεψε ολόκληρες μέρες και νύχτες για τη δημιουργία των μακετών και το στήσιμο του εντύπου.
Δεκάδες νέοι Μεσενικολίτες δούλεψαν εθελοντικά στην κάβα και στην είσοδο της γιορτής καθώς επίσης στην καθημερινή τακτοποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και στην καθαριότητα της κεντρικής πλατείας του χωριού μας.
Ο κ. Κώστας Κάτσιανος προσέφερε το ποσό των 1000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση της γιορτής ενώ και η Ένωση Μεσενικολιτών Αθήνας συνέβαλλε και αυτή με το ποσό των 200 ευρώ που εξοικονόμησε στη γιορτή της πίτας η οποία έγινε τον Ιούνιο στο χωριό μας.
Τα συμβούλια της τοπικής κοινότητας και του μορφωτικού συλλόγου που είχαν και την ευθύνη της οργάνωσης του συνόλου των εκδηλώσεων ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν και καλούν το καθένα να κάνει προτάσεις συμβάλλοντας έτσι στην ακόμα καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων στο μέλλον.
 
Ο γύρος του κρυορέματος. Εκτύπωση E-mail
Με μεγάλη επιτυχία έγινε και εφέτος ο γύρος του κρυορέματος που οργάνωσε με πρωτοβουλία του ο κ. Κώστας Κάτσιανος, ο οποίος αθλοθέτησε και τα βραβεία για τους πρωτεύσαντες.
Για πρώτη φορά τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός έγιναν στην κεντρική πλατεία του Μεσενικόλα.

Η ομιλία του Κώστα Κάτσιανου στον αγώνα “Γύρος Κρυορέματος”.

Κύριε Τσιαντή, δήμαρχε του δήμου Λίμνης Πλαστήρα,
Κύριε Καλλιά, πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Μεσενικόλα,
Κύριε Γιαννακόπουλε, πρόεδρε του πολιτιστικού συλλόγου Μεσενικόλα,
κύριοι σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Μεσενικόλα, αγαπητοί συγχωριανοί, κύριοι επισκέπτες, σας καλοσωρίζω σήμερα στον 4ο γύρο του κρυορέματος, σε μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός.
Το κρυόρεμα έχει μια ιστορία εκατοντάδων ετών. Σε αυτό το μονοπάτι που σήμερα το τρέξαν 80-90 Μεσενικολιτάκια, ανεβοκατέβαιναν οι προγονοί μας τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα κουβαλώντας το βιος τους. Αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου τιμούμε και θυμόμαστε σήμερα.
Σ' αυτούς τους δύσκολους σημερινούς καιρούς ας ενωθούμε όλοι και ας προσφέρουμε.
Μην ξεχνάμε ότι πολλά μεγάλα έργα έγιναν από δωρεές ανθρώπων που αγαπούν την εθελοντική προσφορά.
Θα ήθελα εδώ να παρακαλέσω τον κ. Δήμαρχο να εντάξει το κρυόρεμα και επίσημα στα ρέματα του δήμου Πλαστήρα, και εσάς κύριοι Μεσενικολίτες να το προσέχετε και να το διαφημίζετε.
Σε ότι βέβαια θα χρειαστεί θα είμαι παρών.
Σας ευχαριστώ όλους που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή. Σας σφίγγω το χέρι έναν - έναν χωριστά και σας εύχομαι υγεία, προκοπή και χαρά.


Ποιοι πρώτευσαν και πήραν τα βραβεία- κύπελλα.

1ος Καραπάνος Σάκης.
2ος Καντερές Κωνσταντίνος.
3ος Κατσάρας Κωνσταντίνος
4ος Μανώλης Σωτήριος
5ος Άλντο Λακάι
6ος Σάκκας- Κοντοστέργιος Αποστόλης

Κατηγορία 30-50 ετών
Κοσκούτης Γεώργιος

Κατηγορία άνω των 50 ετών
1ος Ψάρρας Χρήστος
2ος Παπαγαννόπουλος Ιωάννης.

 
Παζαράκι. Εκτύπωση E-mail
Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη ξεκινάει το παζαράκι στο χωριό μας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο πολιτιστικός σύλογος οργανώνει γλέντι στην πλατεία του χωριού. Θα υπάρχει το γνωστό μπλουγούρι με την προβατίνα και άφθονο Μεσενικολίτικο κρασί.
Σας περιμένουμε όλους.
 
Γιορτή Κρασιού και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκτύπωση E-mail
Σάββατο 8 Αυγούστου: Γιορτή τοπικών γεύσεων, οινογευσιγνωστικές δραστηριόπτητες  και συναυλία Του Αλκιβιαδη Κωνσταντόπουλου..
Κυριακή 9 Αυγούστου: Εκδήλωση για τον γιατρό Γιάννη Γακιόπουλο  και δημοτική μουσική βραδιά (προσφορά Κώστα Η. Κάτσιανου).
Δευτέρα 10 Αυγούστου: "Το μελτεμάκι"  Θατρική Παράσταση.
Τρίτη 11 Αυγούστου: Ζωγραφική για παιδιά το πρωί και εκδήλωση για την αμπελοκαλλιέργεια   με προβολή της ταινίας "MONDOVINO" το βράδυ.
Τετάρτη 12 Αυγούστου: Γύρος κρυορέματος (αγώνας δρόμου).
Στις 13 Αυγούστου η Αρετή Κετιμέ, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, ο Χρήστος Κιτσόπουλος και ο Άρης Ντίνας σε ένα ανεπανάληπτο δημοτικό γλέντι.
Στις 14 Αυγούστου θα έχουμε λαϊκή - ρεμπέτικη βραδιά με τους Λάμπρο Καρελά, τον  Γιώργο Τζώρτζη τον Αποστόλη Σακκά την ορχήστρα τους.
Στις 15 Αυγούστου η συγχωριανή μας Ίριδα Κουφογάζου με την ορχήστρα που μας γοήτευσε και  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη περσινή γιορτή μας.
 
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Εκτύπωση E-mail
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο χωριό μας είναι:
ΝΑΙ 197
ΟΧΙ 179
ΑΚΥΡΑ 26
ΛΕΥΚΑ 4
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 109 - 117 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr