spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Σπύρος Παπαδημητρίου. Εκτύπωση E-mail
Ένα πέπλο θλίψης σκέπασε το χωριό μας με την είδηση για τον απροσδόκητο χαμό του Σπύρου (Πίπη) Παπαδημητρίου. Σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε ξαφνικά χτυπημένος από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο Σπύρος ασχολούνταν στο χωριό με την καθαριότητα των δρόμων και της πλατείας ενώ ταυτόχρονα δούλευε και στα αμπέλια. Πήρε λοιπόν εκείνο το πρωινό τον ψεκαστήρα στην πλάτη για να κάνει ένα ακόμα μεροκάματο. Ο πόνος στην πλάτη και στο στήθος που τον ενοχλούσε όλες τις τελευταίες ώρες δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Νόμισε πως ήταν κρύωμα. Δυστυχώς όμως η καρδιά τον πρόδωσε κι έτσι άφησε την τελευταία του πνοή στη μέση του δρόμου. Άφησε πίσω του σε όλους μας και την βαθιά λύπη για την αθώα ψυχή που χάθηκε τόσο ξαφνικά. Το χωριό μας τον αποχαιρέτησε πάνδημα στο τελευταίο του ταξίδι. Αιωνία να είναι η μνήμη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 
Το καλοκαίρι που δεν λέει να έρθει. Εκτύπωση E-mail
Κι ενώ ο Ιούνης έφτασε στη μέση του ο καιρός μας κάνει άσχημα παιχνίδια. Μία ζέστη μία κρύο. Οι βροχές και τα επαπειλούμενα χαλάζια φέρνουν τους αμπελουργούς στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Κάθε μέρα είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται επί ποδός πολέμου για την αντιμετώπιση των ασθενειών που απειλούν να καταστρέψουν την παραγωγή. Ας ελπίσουμε επιτέλους το καλοκαίρι να ρθει οριστικά για να ωριμάσει η παραγωγή όσο καλύτερα γίνεται.
 
Πρωτομαγιά. Εκτύπωση E-mail
Με πολύ καλό καιρό και ενώ το βλαστολόι βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, γιορτάστηκε η πρωτομαγιά στο χωριό μας. Το λιβάδι του Αη Δημήτρη γνώρισε στιγμές δόξας αφού πολλοί επέλεξαν το θαυμάσιο αυτό μέρος για να ψήσουν, να χορέψουν και να περάσουν αξέχαστες στιγμές. Πολλές ευχές σε όλους ...
 
Πάσχα στο χωριό. Εκτύπωση E-mail
Λιγοστός ο κόσμος φέτος το Πάσχα στο χωριό μας.
Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο που λείπουν πια πολλοί ηλικιωμένοι με αποτέλεσμα να είναι κλειστά τα περισσότερα σπίτια, οι Μεσενικολίτες της διασποράς αυτή τη φορά στην μεγάλη τους πλειοψηφία απουσίασαν.
Σαν να μην έφτανε το γενικότερο κλίμα αρρώστησε κι ο Παπα Στέφανος, με αποτέλεσμα το κενό να καλυφθεί από ιερείς των γειτονικών χωριών, που έρχονταν ότι ώρα μπορούσαν.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η λειτουργία δεν έγινε, ενώ η περιφορά του επιταφίου έγινε στις έξι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.
Για την λειτουργία της Ανάστασης ευτυχώς ο Παπά Στέφανος, παρά τα εμφανή σημάδια της ταλαιπωρίας του, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να λειτουργήσει.
Πολύ καλός ήταν και Αναφανός που με την βοήθεια του καλού καιρού απόλαυσαν οι Μεσενικολίτες.
Ο καλός καιρός συνεχίστηκε και τη μέρα του Πάσχα, ώστε να ψηθεί χωρίς προβλήματα ο οβελίας και το πατροπαράδοτο κοκορέτσι.
Χρόνια Πολλά σε όλους και ευχόμαστε του χρόνου να είναι όλα καλύτερα.

 
Εκδόσεις του σχολείου μας !!! Εκτύπωση E-mail

Kυκλοφόρησε το 4ο τεύχος της εφημεριδούλας που εκδίδουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μεσενικόλα.
Τα άρθρα , καθώς και όλες οι εργασίες γράφονται από τους μαθητές υπό την καθοδήγηση πάντα του Δασκάλου τους, Κυρίου Θωμά Ξάφη.
Επίσης κυκλοφόρησε και το όμορφο Ημερολόγιο του 2017.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 383
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr