spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Κοσμοπλημύρα. Εκτύπωση E-mail

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτέμβρη στο χωριό μας είχαμε κοσμοπλημύρα με εξαιρετικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο ήρθε το διεθνές ράλλυ παλιού αυτοκινήτου της ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου). Είχαμε λοιπόν ένα μποτιλιάρισμα ομορφιάς από τα παλιά αυτοκίνητα που έκανα την διαδρομή Πλαζ Λαμπερού-Μεσενικόλας περνώντας από τον απίστευτης ομορφιάς παλιό εθνικό δρόμο Καρδιτσης-Αγρινίου. Ο δήμος προσέφερε στην πλατεία του χωριού μας κέρασμα στους συμμετέχοντες, ενώ παρουσιάστηκαν και τοπικοι χοροί.
Την Κυριακή οργανώθηκε και πάλι φέτος ο πανελλήνιος ποδηλατικός αγώνας από το οινοποιείο "Καραμήτρος" με πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Στην πλατεία του χωριού μας έγινε και η τελετή βράβευσης των νικητών και αυτού του αγώνα.
Στην προσέλευση πλήθους στο χωριό μας συνετέλεσε κι ένα δυσάρεστο γεγονός. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης (Τάκης) Κατοίκος, άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στον Μεσενικόλα όσο και στην Καρδίτσα γενικότερα.
Έτσι λοιπόν η εκκλησία του χωριού μας κατακλείστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από εκατοντάδες φίλους του που ήρθαν να του πουν το τελευταίο αντίο.
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του και αιωνία του η μνήμη.
 
Κοροϊδία. Εκτύπωση E-mail
Χαρήκαμε όταν είδαμε τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης κοντά στο χωριό μας. Υποθέσαμε πως μαζί με τις δύο καταπτώσεις που έχασκαν άφτιαχτες εδώ και ενάμισι χρόνο θα στρώνονταν επιτέλους και ο ασφαλτοτάπητας στον δρόμο από το μονόδεντρο  έως το μοναστήρι της Κορώνας. Άλλωστε μας το είχαν πολλαπλώς υποσχεθεί οι αρμόδιοι. Φευ όμως οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες. Από τα 3200 μέτρα στρώθηκαν μόνο τα 200 περίπου και ο εργολάβος πήρε τα μηχανήματα και εξαφανίστηκε. Και ενώ στον δρόμο Βλάσδο-Κορώνα έγιναν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις που απεκατέστησαν πλήρως όποιες ζημιές υπήρχαν στη δική μας περίπτωση δεν αποκαταστάθηκε ούτε το 10% του μικρού αυτού αλλά εντελώς απαραίτητου έργου. Ελπίζουμε ότι ο νέος δήμαρχος κ. Νάνος θα εντείνει τις προσπάθειές του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο και να μην περιμένουμε άλλες δύο δεκαετίες στο ακουστικό.
 
Όπως παλιά !!! Εκτύπωση E-mail
Πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες ολόκληρες, είχαμε να δούμε γάμο στην πλατεία του χωριού μας. Και όμως έγινε. Την Κυριακή 28 Ιουλίου παντρεύτηκαν στο χωριό μας η Σοφία Σκαμαγκούλη με τον Χρήστο Πιπερίγκα. Μετά την τελετή του γάμου στην εκκλησία, ακολούθησε γλέντι στην πλατεία που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στο νέο και πανέμορφο ζευγάρι ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο και πολλούς απογόνους.
 
Αποτελέσματα εκλογών 7ης Ιουλίου 2019. Εκτύπωση E-mail
Με ζεστό καλοκαιρινό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στο χωριό μας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Συμμετοχή 62,22%. Άκυρα 3, Λευκά 2.
Επί 410 εγκύρων έλαβαν:

ΝΔ 207 50,49%
ΣΥΡΙΖΑ 105 25,61%
ΚΚΕ 45 10,98%
ΚΙΝΑΛ 18 4,39%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8 1,95%
ΕΛ.ΛΥΣΗ 7 1,71%
ΜέΡΑ25 5 1,22%
ΠΛΕΥΣΗ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5 1,22%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3 0,73%
ΕΝ.ΚΕΝ. 3 0,73%
ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ 2 0,49%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1 0,24%
ΚΚΕ Μ-Λ 1 0,24%
 
Αλλαγή σελίδας στον δήμο. Εκτύπωση E-mail
Μετά από πέντε θητείες ο κ. Δημήτρης Τσιαντής έχασε στις δημοτικές εκλογές και έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου νέος δήμαρχος αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Νάνος. Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις επαναληπτικές εκλογές ο κ. Νάνος έλαβε στο σύνολο του δήμου 55,95% έναντι 44,05% του κ. Τσιαντή. Στον Μεσενικόλα τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 69,67% (255 ψήφοι)για τον κ. Νάνο έναντι 30,33% (111 ψήφοι) για τον κ. Τσιαντή. Στην νέα δημοτική αρχή ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr